MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN GAZZE KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Parlamentolar Birliği başkanlarının olağanüstü toplantısında yaptığı açıklamada, Gazze'ye girmenin Siyonist rejime cehennemin kapılarını açacağını söyledi. 

Görüntülenme: 347 Tarih: 17 Ekim 2023 17:33
MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN GAZZE KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İran Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, webinar şeklinde gerçekleştirilen bu olağanüstü toplantıda şunları söyledi: ‘Suç ve cinayetler durdurulmazsa durum hızla kontrolden çıkacak ve artık sabır kalmayacaktır ve Siyonist rejimin Gazze'ye girmesi cehennemin kapılarının açılmasına yol açacak ve tüm bölgeyi ve dünyayı etkisi altına alacaktır.

Geçici Siyonist rejimin son 70 yıllık tarihi, bu rejimin yalnızca Filistinlilerin değil, aynı zamanda İslam ülkelerinin de haklarını geniş çapta ihlal ettiğini göstermektedir. Bu rejimin Lübnan, Suriye, Mısır ve Ürdün halkına karşı çeşitli savaşları, komşu ülke topraklarının bir bölümünü işgal etmesi, Gazze'de Filistin halkını kuşatması, Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim yerleri inşa etmesi, Mescid-i Aksa'ya saygısızlık, Hristiyanların kutsal mekânlarına saygısızlık, ırk ayrımcılığı politikası, gazetecilerin şehit edilmesi, bu rejimin suç ve cinayetlerinin' sadece birkaçıdır.’

İran Meclis Başkanı Galibaf, Filistin'e karşı savaşın çözümü alanında beş öneri sunarak şunları söyledi: ‘Uluslararası toplum çifte standartları bir kenara bırakmalı ve Siyonist rejimin gerçek anlamda kınanması yönünde aktif olarak harekete geçmelidir.

İslam ülkelerinin parlamentoları da Amerika'dan Gazze politikasını değiştirmesini, kuşatmanın kaldırılmasını talep etmelidir.

İslam ülkeleri birbirleriyle koordineli olarak Siyonist rejime yardım eden şirketleri Gazze'deki Filistinlilerin haklarının ihlalindeki rollerinden dolayı sorumlu tutmalı, bu şirketlerden apartheid ve savaş suçlarındaki işbirliklerine son vermelerini istemelidir.

İslam ülkelerinin parlamentoları, Filistin'e ilaç ve yiyecek sağlamalı ve aynı zamanda Angola'da yapılacak IPU (Parlamentolar Arası Birlik) toplantısında Filistinlilerin haklarını aramalıdır.’

rasthaber

Yorumlar