HAMAS'TAN BATILI DEVLETLERE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki oylamada Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderilmesi için koridor açılması önerisine karşı çıkan devletlerin sivil ölümlerinden sorumlu olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 313 Tarih: 17 Ekim 2023 09:17
HAMAS'TAN BATILI DEVLETLERE TEPKİ

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Rusya tarafından Güvenlik Konseyi’ne sunulan ve Gazze Şeridi’nde yaşayan sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması için ateşkese davet eden tasarının aleyhinde oy kullanan devletlerin tavrını kınadı.
 

Söz konusu tavrın işgal rejimine daha çok insan katletmesi ve Gazze Şeridi’nde yaşayan iki milyon insana uyguladığı soykırımını sürdürmesi için yeşil ışık yakmak anlamına geldiğini belirten Hamas, bunun uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekti.
 

İşgal ordusunun 11 gündür Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların durdurulması için Rusya tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı reddedildi.
 

Rusya, Çin, Gabon, Mozambik ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tasarı lehine oy kullanırken Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa ve Japonya aleyhte oy kullandı.
 

Güvenlik Konseyi’nin diğer üyeleri olan Brezilya, Malta, Arnavutluk, İsviçre, Ekvador ve Gana ise çekimser kaldı.
 

BM Güvenlik Konseyi’nin 15 üyesinden 9’unun oyunu alamayan karar tasarısı reddedilmiş oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar