EHUD OLMERT: ESAD TEKLİFİMİZİ REDDETTİĞİ İÇİN SURİYE'Yİ İÇ SAVAŞA BİZ SÜRÜKLEDİK

İşgalci İsrail rejiminin eski başbakanlarından Ehud Olmert, yüz binlerce Müslüman’ın öldüğü ve koca bir coğrafyanın harap olduğu Suriye iç savaşına dair kritik bir itirafta bulunarak, Suriye’yi iç savaşa soktuklarını çünkü Beşar Esad’ın kendileri ile olma teklifini reddettiğini dile getirdi. 

Görüntülenme: 400 Tarih: 17 Ekim 2023 03:14
EHUD OLMERT: ESAD TEKLİFİMİZİ REDDETTİĞİ İÇİN SURİYE'Yİ İÇ SAVAŞA BİZ SÜRÜKLEDİK

2011 yılında başlayan ve yüz binlerce insanın ölümüne, milyonlarca kişinin ise mülteci olmasına yol açan Suriye iç savaşına dair İsrail’den dikkat çeken bir itiraf geldi. Suriye’deki insanlık dramına ilişkin konuşan İsrail rejimi eski başbakanı Ehud Olmert, Suriye’deki savaşı kendilerinin başlattığını söyledi.

“ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SANILIYOR”

İşgalci İsrail rejiminin eski başbakanı Ehud Olmert, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu.

İsrail eski başbakanı Ehud Olmert, Suriye’yi iç savaşa soktuklarını çünkü Beşar Esad’ın kendileri ile olma teklifini reddettiğini söyledi. Olmert, Suriye’deki mücadelenin özgürlük mücadelesi sanıldığını da kaydetti. Olmert, konuya ilişkin olarak, “Suriye’yi iç savaşa soktuk çünkü Beşar Esad bizimle olma teklifimizi reddetti. Suriye’deki bütün terör örgütleri Esad’a karşı kuruldu ve bazı ülkeler komik bir şekilde bunun bir özgürlük mücadelesi olduğuna inanıyor” diye konuştu.

milli gazete

Yorumlar