ABD ASKERLERİ SİYONİSTLER İÇİN ÖLMEK İSTEMİYOR

Direniş cephesine bağlı bir siber grubun, ABD Ulusal Muhafızlar Komutanı Hokenson ile bu örgütün üst düzey komutanlarından biri arasında çok önemli bir yazışmayı ele geçirmesi, Amerikan askeri organları içinden önemli bir gerçeği ortaya çıkarıyor. 

Görüntülenme: 411 Tarih: 15 Ekim 2023 22:21
ABD ASKERLERİ SİYONİSTLER İÇİN ÖLMEK İSTEMİYOR

Hamas'ın İsraile yönelik Aksa Tufanı operasyonunun ardından aralarında ülkenin savunma bakanı Lloyd Austin'in de bulunduğu pek çok Amerikalı yetkili, İsrail ordusuna tam destek vereceklerini açıkladı.Bu konunun ardından Amerikan Ulusal Muhafızları Komutanı General Daniel Hokenson, Hamas'ı kınarken, Ulusal Muhafızların güçlü bir şekilde İsraillilerin yanında olacağını duyurdu ve bu zor zamanda Hamas'la mücadelede onları destekleyeceklerini ifade etti. Bu taraf alış 9 Ekim ile ilgiliydi

Amerikan Ulusal Muhafızları'nın çoğunlukla yurt içi misyonları olmasına rağmen bu grup Siyonistlere sahada destek vermeye hazır olduğunu duyurdu.

Ancak direniş cephesine bağlı bir siber grubun, Ulusal Muhafızlar Komutanı Hokenson ile bu örgütün üst düzey komutanlarından biri arasında çok önemli bir yazışmayı ele geçirmesi, Amerikan askeri organları içinden önemli bir gerçeği ortaya çıkarıyor.

Bu yazışma Ulusal Muhafızların dahili mesajlaşma sistemlerinden birinden elde edildi.

ABD Ulusal Muhafız Komutanı ile muhafızların üst düzey komutanlarından biri arasında 13 Ekim'de yapılan resmi yazışmada şunlar yer alıyor: "Amerikan askerleri arasında Yahudi karşıtlığı artıyor ve birçoğu bunu, İsrail'e karşı olduklarını ve onlar (İsrailliler) için canlarını feda etmek istemediklerini açıkça ilan ediyor.

Mesajda, Trump'ın Netanyahu aleyhindeki sözleriyle geçen Çarşamba bu sorunun daha da kötüleşeceği belirtiliyor. Bu sorunla yüzleşmek için bir strateji bulmalı ve Hamas'a karşı İsrail'i desteklemek için askerleri harekete geçirmeliyiz.

Hokenson bu mesajda ayrıca şunları da ifade ediyor: "Eri ile (yani İsrail'in Kuzey Cephesi komutanı Eri Gordin'i kastediyor) Hamas saldırısından kısa bir süre sonra konuştuğumda, Kongre'deki Cumhuriyetçiler hakkındaki endişelerini dile getirdi ve "Amerika'nın saldırılarda İsrail'i desteklemesini tamamen engelleyecekler." dedi.Onun endişelerini bir dereceye kadar gidermeye çalıştım ama o haksız değil."

Ulusal Muhafız komutanı da şunları ifade etti: "CENTCOM bana, Tuberville'in (şu anda ABD komutanlarının emirlerini onaylamayan kongre senatörü) onayını almanın operasyonlar üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi. CENTCOM'un sınırlı bir gücü var ve bölgede sıcak bir savaşı beklemiyordu. Bu, şu anda CENTCOM için onaylanmış bir komutanımızın olmadığı şu durumda, bu savaşın Lübnan Hizbullah'ının devreye girmesiyle çok cepheli bir savaşa dönüşmesi halinde CENTCOM'un İsrail'i destekleyemeyeceği anlamına geliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Hizbullah ya da başka aktörler savaşa girerse İsrail kendini savunamayacaktır."

 Bu mesajın ardından Ulusal Muhafız Komutanı bu hafta Pazartesi günü bir toplantı yapılacağını duyurdu.


Önemli sayıda Amerikan askerinin İsraillilere karşı olumsuz tutumu (Amerikan resmi anlatısının anti-Semitizm olarak yorumladığı) sorunu tarih konusudur ve bu haziran ayında Beyaz Saray, Pentagon'a bu olgunun yayılmasının araştırılması ve buna karşı gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.


Birkaç ay önce PBS de ayrıntılı bir raporla Amerika'daki Yahudi karşıtlığı dalgasının boyutlarını açıklamıştı.

tesnim

Yorumlar