HAMAS'TAN BM'YE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam (13 Ekim Cuma) Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e acil koduyla gönderdiği mesajda, İsrail’in Filistin halkını hedef alan saldırılarını durdurmasını istedi. 

Görüntülenme: 317 Tarih: 14 Ekim 2023 16:24
HAMAS'TAN BM'YE ÇAĞRI

Gazze Şeridi sakinlerinin işgal ordusunun gelişigüzel saldırılarına ve korkunç ihlallerine maruz kaldığını belirten Heniyye, işgal ordusunun saldırılarının ve ihlallerinin hepsinin Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ne göre savaş suçu olduğuna dikkat çekti.
 

Heniyye mesajında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın işgal ordusuna Gazze Şeridi’ndeki masum sivillere uygulanan ablukayı ağırlaştırarak tıbbi malzemeler, gıda ve yakıt gibi temel ihtiyaçların sokulmaması talimatı verdiğine de işaret etti.
 

BM Genel Sekreteri’nden İsrail’i işgalci askeri güç olarak yaşananlardan sorumlu tutmasını, işgal ordusunun cinayetlerine son vererek uluslararası hukuka saygı duymasını sağlamasını talep eden Heniyye, mesajının sonunda Filistin halkının işgale karşı direnme hakkı olduğunu bir kez daha vurguladı.
 

Heniyye, Filistin halkının uluslararası hukuka ve anlaşmalara göre işgalden kurtulup başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurana kadar direnişini sürdürme hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar