KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri bu sabah (14 Ekim Cumartesi) erken saatlerde Kudüs ve Eriha’da iki kişiyi daha şehit ederken Aksa Tufanı Operasyonu’nun başladığı 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da şehit edilen Filistinli sayısı 53’e yükseldi. 

Görüntülenme: 500 Tarih: 14 Ekim 2023 16:14
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Eriha’daki Aynu’s-Sultan ve Akabetu Ceber kamplarına düzenlediği baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığını, 27 yaşındaki Filistinli eski esir Mahmud Şehhade Şehhade’nin başına isabet eden kurşunla şehit olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, çatışmalar sırasında üç kişinin de yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğunu ifade etti.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesi yakınlarında kimliği henüz öğrenilemeyen bir Filistinliyi de yargısız infazla şehit etti.
 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinlilere ait bir aracın üzerine doğrudan ateş açtığını ve sürücünün ağır yaralandığını bildirdi.
 

Olayla ilgili video kayıtlarında yaralı Filistinlinin aracının yanında yerde yattığı, işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin yaralı Filistinliye müdahalesine izin vermediği ve kan kaybından ölünceye kadar beklediği görüldü.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar