SİYONİST REJİM HELİKOPTERİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

İşgal ordusu bugün (14 Ekim Cumartesi) yaptığı açıklamada, bir askeri helikopterinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından atılan tanksavar roketiyle vurulduğunu itiraf etti. 

Görüntülenme: 327 Tarih: 14 Ekim 2023 08:07
SİYONİST REJİM HELİKOPTERİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

İşgal rejimi Kanal 13 televizyonu, işgal ordusuna ait bir askeri helikopterin Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarının başlattığı El-Aksa Tufanı Operasyonu’nun ilk gününde düştüğünü bildirdi.
 

İşgal rejimi televizyonu, yanan helikopterin fotoğraflarını yayınladı ve helikopterde Gazze Şeridi sınırına yakın Be’eri Yahudi Yerleşkesi’ndeki çatışmalara katılmaya giden paraşüt birliği askerleri olduğunu söyledi.
 

Haberde ayrıca helikopterin İzzeddin El-Kassam Tugayları üyeleri tarafından RPG roketiyle vurulduğu belirtildi.
 

Filistinli haber siteleri ve sosyal medya kullanıcıları, işgal rejimi medyasına dayanarak yayınladıkları haberlerde, Filistinli direnişçilerin işgal ordusuna ait bir askeri helikopteri vurdukları bilgisini paylaşmışlardı.
 

İşgal ordusu bugün yaptığı açıklamayla konuyla ilgili daha önce yayınlanan haberleri resmi olarak teyit etti.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları başta olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki direniş grupları geçtiğimiz Cumartesi günü sabah erken saatlerde işgal güçlerinin cinayetlerine ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlara misilleme olarak El-Aksa Tufanı Operasyonu’nu başlattı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar