EMİR ABDULLAHİYAN FİLİSTİN DİRENİŞ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Lübnan'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, üst düzey Hamas ve İslami Cihad yetkilileriyle görüştü. 

Görüntülenme: 335 Tarih: 14 Ekim 2023 20:25
EMİR ABDULLAHİYAN FİLİSTİN DİRENİŞ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hüseyin Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyarette Hamas ve İslami Cihad yetkilileri ile üst düzey bir görüşme yaptı.

Görüşmede Filistin ve Gazze'deki son gelişmeler ele alındı.

Hamas ve İslami Cihad'ı temsil eden yetkililer, Aksa Tufanı operasyonunun Siyonist İsrail'in ve özellikle Netanyahu kabinesinin Filistin halkına yönelik devam eden cinayetleri ile Mescid-i Aksa saldırılarına karşı bir tepki olarak gerçekleştirildiğini vurgulayarak, ''Siyonist rejimin masum Gazze halkına karşı işlediği savaş suçlarına rağmen Filistin direniş grupları, rejimin saldırganlığına karşı duruyor ve direnişçilerin motivasyonu ve morali çok yüksek.'' dedi.

Emir Abdullahiyan da görüşmede, işgale karşı direnişi Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olarak nitelendirdi ve ''Bazı Batılı yetkililerin itirafına göre Aksa Tufanı Filistin'in aktif ve canlı olduğunu kanıtladı ve bazı ülkelerin Siyonist Rejim’la sağladığı normalleşme anlaşması ile Filistin meselesi bitmeyecek.'' ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan, ''Batılı ülkeler bile Aksa Tufanı’nın Netanyahu'nun aşırıcılığına verılen bir yanıt olduğuna inanıyor.’’ açıklamasını yaptı.

İranlı Bakan, Lübnan temasları kapsamında Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ile üst düzey bir görüşme yapmıştı.

mehrnews

Yorumlar