İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİMİ DESTEKLEYEN ÜLKELER ÇOCUK KATLİAMINA ORTAKTIR

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Siyonist İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına tepki göstererek, ''Gazze'nin yok edilmesiyle Filistin meselesi bitmeyecek.'' dedi. 

Görüntülenme: 239 Tarih: 14 Ekim 2023 19:19
İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİMİ DESTEKLEYEN ÜLKELER ÇOCUK KATLİAMINA ORTAKTIR

Eyalet gezisi kapsamında Fars eyaletinde bulunan İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Rüstem kentini ziyaret etti.

Burada halka hitaben bir konuşma yapan Reisi, Siyonist İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına tepki göstererek, ''İsrail rejimi Gazze'de çocukları katlediyor. Onu destekleyen Amerika ve ülkeler bu suça ortaktır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, sözlerine şöyle devam etti:

''Siyonist rejimi destekleyen ülkeler, Siyonist rejimin suçlarına ortak olduklarını bilmelidirler. Sakın bu eylemlerle, Filistin halkının direnişinin ve hak taleplerinin son bulacağını sanmayın.

Siz Siyonistler, Filistin halkına zulmederek kamuoyunu aldatamazsınız. İşgalciler, Gazze'yi yok etmenin ve halkı katletmenin bedelini ödeyecektir.''

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD'ye seslenerek, ''Afganistan'daki yirmi yıllık işgalden ne elde ettiniz. Afganistan'da yıkımdan başka ne kaldı. İnsanların hayatları yok edildi, kadın ve çocuk katledildi. Zulmün de bir sınırı vardır; Filistin halkı da bıkmış durumda.'' ifadesini kullandı.

Siyonistlere de uyarıda bulunan Reisi, ''Gazze'nin yok edilmesiyle Filistin meselesi bitmeyecek, Filistin halkı dünya halklarıyla birlikte sizden hesap soracak. Gazze'yi desteklemeyi görev olarak görüyoruz.'' diye konuştu.

mehrnews

Yorumlar