HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: YENİ CEPHE AÇILABİLİR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik savaş suçlarının devam etmesi halinde yeni cephe açılabileceğini belirtti. 

Görüntülenme: 315 Tarih: 13 Ekim 2023 01:00
HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: YENİ CEPHE AÇILABİLİR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bağdat'taki temaslarının ardından uçakla Beyrut'a gitti.

Emir Abdullahiyan, Lübnan'daki Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Filistin’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Tahran'ın Filistin'e tam desteğini yineleyen Emir Abdullahiyan, Filistin halkı ile direniş gruplarını, Netanyahu ve Siyonist rejimin savaş suçlarına tepki olarak yürütülen “Aksa Tufanı” operasyonu nedeniyle tebrik etti.
Emir Abdullahiyan, Siyonist rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirerek, “Diğer Müslüman devletlerle birlikte İsrail’in Gazze halkına yönelik cinayetlerine artık tahammül etmeyeceğimizi yüksek sesle ilan etmek için Beyrut'a geldik.” dedi.

Emir Abdullahiyan, “İran, Filistin direnişine siyasi, uluslararası ve medya desteğini güçlü bir şekilde sürdürecektir.” açıklamasını yaptı.

Bazı Batılı yetkililerin, Siyonist rejime karşı yeni bir cephenin açılma ihtimalini sorduklarını aktaran Emir Abdullahiyan, şunları kaydetti:

“Rejimin savaş suçlarının devam etmesi ve Gazze'ye yönelik insanlık karşıtı ablukanın sürmesi halinde diğer direniş gruplarından da her türlü kararın çıkması mümkündür.”

Emir Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Filistin diplomasisi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da dahil bazı mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu görüşmeler İran'ın Filistin'e destek stratejisi çerçevesinde devam edecek.” diye konuştu.

İran medyasına göre Emir Abdullahiyan, bugün Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ile bir araya gelecek.

Geçtiğimiz ayda Lübnan'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile bir araya gelmişti.

Emir Abdullahiyan, Beyrut ziyareti kapsamında bir grup Filistinli direniş lideri ile ortak toplantı gerçekleştirmişti.

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları görüşmek üzere Bağdat'a giden Emir Abdullahiyan, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci ile görüşmüştü.

tesnim

Yorumlar