İRAN İSTİHBARAT BAKANI İSMAİL HATİB: SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ MÜCAHİTLERİN DAHA GÜÇLÜ BİR TOKADINA HAZIR OLSUN

İstihbarat Bakanı, Mescid-i Aksa fırtınası operasyonuyla Demir Kubbe, NATO ve sahte ittifakların çöktüğünü söyleyerek: 'İsrail, Filistinli Mücahitlerin daha güçlü bir tokatına hazır olsun.' ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 338 Tarih: 13 Ekim 2023 20:22
İRAN İSTİHBARAT BAKANI İSMAİL HATİB: SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ MÜCAHİTLERİN DAHA GÜÇLÜ BİR TOKADINA HAZIR OLSUN

Erdebil Vilayeti Güvenlik Konseyi toplantısına katılan İstihbarat Bakanı Hüccetül İslam vel-i Müslimin İsmail Hatip, güvenliği tesis etmek, ülkeyi onurlandırmak ve milli güvenliği korumak için ön saflarda cesurca çalışan tüm polis güçlerinin polis haftasını kutladı onları tebrik ederek şunları söyledi: İran-İslam medeniyetimizin önemli bir kısmını bu vilayette görüyoruz. Ve tarih, İran'ın bütünlüğünü, İslam'ın ve Şiiliğin istikrarını tesis etmek için bu toprakların sunduğu mücadeleler ve şehitlerle doludur.

Erdebil vilayetinin İslam Devrimi'ne 3 binden fazla şehit verdiğine değindi: Elbette bu il, ülkemizin tarihinde çok değerli ve kalıcı rollere sahiptir ve bu rolünü sürdürecektir.

İstihbarat Bakanı, Filistin milletinin ve gençliğinin onurlu, büyük, etkili ve değişen evrensel stratejik operasyonunu tebrik ettiğini belirtti: Bugün İslam aleminin bir başka büyük zaferine, direnişine, rahmetli imamın (Allah onu rahmet etsin) bölgedeki etkisine tanık oluyoruz.

Hatip, Aksa Tufanı operasyonunu dünyada zulmün, kibrin, sömürgeciliğin, ırkçılığın ve işgalin peşinde koşan herkes için stratejik açısından büyük, eşi benzeri görülmemiş ve yıkıcı bir başarısızlık olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: Aksa Tufanı sadece Siyonist rejimi değil dünyayı da şok eden ve onları gafil avlayan bir operasyondu.

Bakan sözlerine şöyle devam etti: Bu zaferin derinliği, hacmi, kapsamı, genişliği ve büyüklüğü, düşmanların yüreklerinde dehşet yaratmış ve etkileri yıllar boyu sürecek ezici bir gücü ortaya çıkarmıştır. Düşman bilmelidir ki, Allah'ın izniyle Filistin halkı onların güç olarak tanımladıkları demir kubbe, NATO ve sahte ittifaklar gibi güç iktidarlığının üstesinden gelecektir.

İstihbarat Bakanı bu zaferi Fetih el-Futuh olarak adlandırdı ve şöyle dedi: Yanlış hesaplamalar her zaman büyük başarısızlıklara yol açacak, oyunun kurallarını ve stratejilerin yönünü değiştirecektir ve bu operasyon, gençlerin ve iradeli insanların başarısını ve kabiliyetini gösteren dahiyane bir stratejidir.

Bakan Hatip şunlara dikkat çekti: Kendinin bölgesel güç olduğunu iddia etmek bir yana küresel düzeyde bir güç olduğunu iddia eden rejimin derinliklerine yapılan bu sızma operasyonu, onlar için etkili, tarihi ve kalıcı bir başarısızlıktır. Sevgili rehberimizin de deyimiyle yakın zamanda telafi edemeyecekleri bir başarısızlıktır. 

İstihbarat Bakanı şunları ekledi: Diğer ülkelerle ilişkilerin normalleştirilmesi gibi projelerle ve aşırıcılıkla meşgul olan Siyonist rejim, Filistin halkını ve gençliğini umutsuzluğa sürüklüyordu.  Bugün onların etkili, derin ve stratejik tepkisiyle rejiminin tüm bariyerlerinin, güvenlik, askeri, istihbarat ve ekonomik duvarlarının yıkılışına tanık oluyor.

Bakan Hatip, Seyyid Hasan Nasrallah'ın Siyonist rejimin örümcek ağından daha zayıf olarak yorumlamasına da değindi: Suriye'ye saldırarak, İran'ı terörize ve sabote ederek, tehditleri ve yıkıcı eylemleri sınırlarının dışına yönlendirmeye çalışan bu rejim, bugün bir çöküşe tanık oluyor.  Akıllı ve bilge liderimizin dediği gibi, düşman ne suç işlerse bilsin ki Filistin halkından daha güçlü bir tepkiye ve tokata tanık olacak. 

Bakan ABD kamuoyuna yönelik düzenlenen anketlerin sonuçlarının Filistinliler lehine olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: Kamuoyu aldatılabilir ama insan hakları sonsuza kadar yok edilemez.

Hatip, hükümetin halka hizmet etme çabalarına değinerek sözlerine devam etti ve şunları kaydetti: Bugün ülkede enflasyonun düştüğüne, ekonomik büyüme hızının arttığına, istihdamın arttığına ve işsizlik oranının azaldığına tanık oluyoruz.

İstihbarat Bakanı: 'Bir diğer önemli ve etkili gelişme ise İslam Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Sanayii ve Savunma Bakanlığı tarafından Nur uydusunun İran uyduları ile birlikte 450 kilometrelik yörüngeye gönderilmesi oldu.

O şunları ekledi: İsyanlarda tüm güvenlik, kolluk ve istihbarat teşkilatları Tebyin Cihadı sinerjisi katılımı refakatçiliği ve pratik uygulamasıyla büyük başarı elde etti ve düşmanlara bir yenilgi daha yaşattı. Ayrıca düşmanların güvensizlik ve terör ortamı yaratma, insanları öldürmek için bombalama ve silah kaçakçılığı ve yönündeki radikal eylemini durdurmayı başardı.

Toplantı sonunda Erdebil vilayetinin eski istihbarat genel müdürünün çabaları takdir edilerek yeni genel müdür tanıtıldı. 

İnsanların geçim sıkıntılarını azaltmaya odaklandık

İstihbarat Bakanı, bu ziyareti sırasında Velayeti Fakih Erdebil temsilcisi Ayetullah Seyid Hasan Ameli ile de görüştü.

Bakan bu toplantıda, 13'üncü hükümetin başlangıcından bu yana, kamu refahını sağlamak amacıyla ekonomik sistemi güçlendirmek ve halkın özellikle geçim ve barınma alanındaki kaygılarını gidermek için kapsamlı önlemler alındığını söyledi: Bu 2 yılda güzel hamleler yapıldı ve önümüzdeki 2 yılda 13. Hükümet ve İslami sistemin yetkilileri bu sosyal hizmet ve programlara önem vererek ve insanların geçim koşullarını iyileştirmeyi temel prensip olarak alarak azimli ve kararlı bir şekilde yerine getirecektir. 

İstihbarat Bakanı şunları söyledi: Hükümet, illerin farklı boyutlarda kalkınmasına yönelik planlar yapmış ve hedefler koymuştur.  Erdebil ilinde ise tarım, turizm ve sanayi sektöründe dönüştürücü bir bakış açısıyla güzel çalışmalar başlatıldı ve gençler için istihdam ve girişimcilik fırsatlarının yaratıldığına tanık oluyoruz.

 Düşmanın yaptırımların artırılması ve İran'a karşı sayısız dar tassuplu görüşlerin yaratılması gibi tehditlerinin püskürtüldüğüne dikkat çeken Hatib, şunları kaydetti: insanların iş alanındaki varlığı, düşmanın yaptırımlar alanında yenilgiye uğradığını gösteriyor ve elbette ülkenin gelişmesi adım adım artarak devam edecek.

Direniş cephesinin, şeytani İsrail'in ve onun müstekbir liderlerinin kibrini kırmak için son dönemdeki benzeri görülmemiş eylemine dikkat çekerek devam etti: Filistin halkının 22 ve 33 günlük savaşında kazandığı zaferin ardından bu kez Aksa Tufanı operasyonuyla Siyonist rejimin defteri kapatıldı ve böylece müstekbir ve kurnaz liderler, İslam Ümmetinin gücünün her zamankinden daha fazla farkına varıyorlar.

Hatip konuşmasının bir başka bölümünde şunları kaydetti: Yanlış hesaplarla İslam sistemine karşı düşmanlık ve kin yolunu tutan düşman, her gün İran halkından ve direniş cephesinden yeni bir tokat yiyor.  İslam toplumunda küfür sistemine karşı daha fazla yakınlaşmanın temelini oluşturmak için mazlum ve özgürlük tutkunu milletleri desteklemek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

İslam ümmeti birlik olduğu takdirde düşman sapkın bir hamle yapamayacak aksine İslam dünyasında ilerlemenin artmasının zemini sağlanacaktır.

İstihbarat Bakanı Erdebil vilayetinin tarih boyunca, özellikle Safevi dönemi ve İran İslam Cumhuriyeti dönemindeki konumuna dikkat çekerek şöyle devam etti: Erdebil vilayeti her iki döneminde de farklı alanlarda yetenekli ve kabiliyeti oldu ve bu vilayet, farklı alanlarda temel bir rol oynayarak kesinlikle ülkenin gelişimine zemin hazırlayabilir.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Erdebil vilayetindeki temsilcisi, İstihbarat Bakanlığı ve bu bakanlığın görevlileri yabancı düşmanlara karşı çok güçlü davrandılar.  Ve onların birçok komplo ve planlarını engellemeyi başardılar.

Ayetullah Amuli şunları ekledi: İstihbarat Bakanlığı, idari yolsuzluklara ve izinsiz girişlere karşı iradeyle hareket etmelidir.  Böylece insanların İslami sistemin en büyük sermayesi olan güveni zedelenmez.

tesnim

Yorumlar