İRAN BUGÜN GAZZE İÇİN AYAKTAYDI

İran'da ülke genelinde çocuk katili Siyonist rejimin insanlık suçlarını kınamak ve Filistinli direniş gruplarının zaferini kutlamak için bir Filistin yürüyüşü düzenlendi. 

Görüntülenme: 223 Tarih: 13 Ekim 2023 20:30
İRAN BUGÜN GAZZE İÇİN AYAKTAYDI

Direniş cephesinin şanlı ve gururlu zaferi münasebetiyle, dünya Müslümanları ve özgürlük savaşçıları ile birlikte, "Çocuk katili İsrail rejiminin insanlık suçlarını kınayan ve Filistinli savaşçılarına elde ettikleri zafer için teşekkür eden bir Filistin yürüyüşü" Cuma namazının ikame edilmesine kadar ülkenin her yerinde gerçekleştirildi.

İslami Tebliğ Koordinasyon Kurulu konuyla ilgili yaptığı duyuruda şunları söyledi: Gururlu ve onur verici çok yönlü Aksa Tufanı ortak operasyonu, bu geçici ve çökmekte olan Siyonist rejimin yarı ömrüne indirilmiş ölümcül ve tarihi unutulmaz bir darbedir. 

Ekim ayının 7'inci gününde meydana gelen Yevmullah yıkıcı depremi, gaspçı Siyonist rejim için onarılamaz bir istihbarat ve askeri başarısızlık ve tepeden tırnağa silahlanmış bu kanserli tümöre karşı İslami direnişin zaferinin büyük bir destanıydı.

İşgal altındaki toprakların kalbinde gerçekleştirilen bu şaşırtıcı ve stratejik operasyon, savaş sahnesindeki tüm denklemleri Filistin direniş hareketi ve yerinden edilmiş gençler lehine önemli ölçüde değiştirdi ve Kudüs Şerif'in kurtuluşu hedefinin bölgesel ve küresel düzeydeki stratejik derinliğini gösteriyor. 

Filistin ve direniş gruplarının demir yumruğu, gaspçının Nil'den Fırat'a sloganını değiştirip denizden nehre operasyonel stratejiye dönüştürmesi ve örümcek ağından daha zayıf olan bu acımasız çocuk katili rejiminin sahte ve yapmacık demir kubbesinin yok oluşunu daha da belirginleşti.

Bu proaktif ve yenilikçi operasyon açıkça şunu kanıtladı; Kapıyı çalma dönemi sona erdi ve İsrail'in en ufak bir hata yapması halinde Tel Aviv ve Hayfa, bölgedeki azametli İslami direniş cephesi tarafından yerle bir edilecek.

 Siyonist düşman, savaş alanında Filistinli savaşçılar karşısında utanç verici bir yenilgiye uğradığı, prestijinin, askeri ve güvenliğinin yerle bir edildiği şu günlerde, aynı vahşi ve kötü tavırla çılgın hava saldırılarıyla mazlum Gazze halkını hedef alıyor ve camileri, okulları, hastaneleri bombalayarak, masum sivilleri öldürerek ve büyük şeytan Amerika'nın yardımına güvenerek, bu katil rejim bu şekilde kaybettiği itibarını geri kazanmaya çalışıyor.

Bu şanlı ve onurlu zafer için dünyanın tüm Müslümanları, özgür fikirli insanları ve özgürlük sevdalılarıyla eş zamanlı olarak ve birlik içinde, "Çocuk katili İsrail rejiminin suçlarını kınama ve Filistinli savaşçıların zaferi için şükranlarını sunma yürüyüşü" 13 Ekim Cuma günü ülke genelindeki açıklanan güzergahlardan Cuma namazının ikame edileceği alana kadar gerçekleştirilecek. 

 Bu yürüyüş Tahran'da saat 10.30'dan itibaren Firdevsi Meydanı ve Azadi Caddesi-Navab Kavşağı olmak üzere 2 rotadan Tahran Üniversitesi'ne doğru gerçekleştirilecek.

 İslami Tebliğ Koordinasyon Konseyi;  Kudüs Yolunda şehit olanların muzaffer ruhlarına saygı ve selam göndererek, başta İslami direniş grupları olmak üzere kahraman Filistin milletine desteklerini beyan etti ve cesur, bilgili ve anlayışlı  İran İslam Cumhuriyeti milletini de bu büyük yürüyüşe bir kez daha coşkuyla katılarak bu büyük yürüyüşteki coşkulu varlıklarıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürlüğü ve azametli davasına desteklerini bir kez daha ilan etmeye ve İsrail'in yok oluşunu haykırmaya çağırdı.

tesnim

Yorumlar