DANYEL LEVİ: GAZZE'Yİ YIKMA GEREKÇELERİMİZ HEP YALAN

İsrail'in eski müzakere heyeti üyelerinden olan Danyel Levi, İsrail'in direnişi etkisiz hale getirme iddiasıyla Gazze'yi yerle bir etmede kullandığı gerekçelerin tümünün yalanlardan ibaret olduğunu ve savaşın ateşini kızıştırdığını ifade etti.  

Görüntülenme: 346 Tarih: 12 Ekim 2023 19:37
DANYEL LEVİ: GAZZE'Yİ YIKMA GEREKÇELERİMİZ HEP YALAN

Levi BBC'nin radyosuna yaptığı açıklamalarda; "En temel haklarından bile yoksun bırakılmış bir halkın içine yayılmış durumdaki Hamas gibi örgütlerin bir askeri operasyonla ortadan kaldırılacağına gerçekten inanıyor musunuz? Böyle bir şey geçmişte gerçekleşti mi?" sorusunu sordu. 

Levi açıklamasında, "Devlet yönetimi bir halkın tümünün elektriğini, gıdasını ve suyunu keseceğini açıklarken hiç kimse bana böyle bir işlemde silahlıların hedef alındığını ispatlayamaz" diye konuştu. 

Levi, "Eğer birisi bana, hafta sonu silahlı kişilerin İsrail hedeflerine yönelik saldırılarının yıllardır süren işgale karşı meşru savunma olduğunu söylediğinde ben "hayır" dersem, bugün İsrail'in kendisinin yaptığının meşru savunma hakkı olduğunu söylemesi karşısında ne diyeceğim? Bu tamamen aynı şeydir." diye konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar