SİYONİST MEDYA: ARTIK SİLAH SATAMAYACAĞIZ

İbranice yayın yapan bir ekonomi gazetesi Aksa Tufanı Operasyonunun dördüncü gününde şu soruyu gündeme getirdi: Çöküş ve zayıflık skandalımızın gölgesinde artık kim bizden silah satın almak ister? 

Görüntülenme: 328 Tarih: 12 Ekim 2023 03:13
SİYONİST MEDYA: ARTIK SİLAH SATAMAYACAĞIZ

Siyonist rejimin ekonomi gazetelerinden Themarker, Netanyahu'nun kabinesindeki bazı bakanların performansıyla ilgili yayınladığı bir raporda istihbarat ve güvenlik konularında hiçbir bilgisi olmayan bir kadının Siyonist rejimin İstihbarat Bakanlığı'na atanması da dahil olmak üzere atamaları eleştirerek şu soruyu gündeme getirdi: Ordusu kamuoyunun gözü önünde ifşa edilen bir ülkeden artık kim silah almak ister ki?

Yazar bu raporunda sahip olduğu fikirleri şu soru ile gündeme getirdi: Bugün yüz yüze olduğumuz temel sorunla ilgili ilk soru şu: Bundan sonra kim Gazze Şeridi'nde yaşamayı kabul eder?

Yazar, Siyonistlerin uyguladığı terör göz önüne alındığında, özel ekonomik ayrıcalıklarla bile Gazze Şeridi'ne dönüp yerleşmenin zor olduğuna inandığını ve görünüşe göre Hamas'ın Gazze çevresindeki yerleşim birimlerini temizleme hedefine ulaştığının söylenebileceğini yazdı.

Konuya ilişkin bu raporu yazan Hecaye Amit şunları itiraf etti: İsrail İstihbarat Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan görev tanımına baktığımızda, bu bakanlığın istihbarat verilerini geliştirip üretmesi, işlenen belgeleri farklı bakanlıkların sorun ve olaylarla başa çıkma konusunda daha hazırlıklı olmaları için ve ulusal dayanıklılıklarını güçlendirmelerine yardımcı olması için onlara sunması ve bu bakanlıklarla bu konularla mümkün olan en iyi şekilde etkileşime girmesi gerekmektedir.

Siyonist yazar şunu vurguladı: Bu iş tanımında bahsedilenlere göre hareket edersek eğer Bayan Gila Gamliel'in başkanlık ettiği bu bakanlığın sorumluluğu alması ve 7 Ekim'de yaşadığımız felaketin baş suçlularından biri olarak ilan edilmesi gerektiğini belirtmeliyiz. Ancak küçük bir araştırmayla şu sonuca varıyoruz, Temel olarak bu kişi, iktidar koalisyonunun parti liderliğindeki boşluğu doldurmak için bu bakanlığa atandı ve kimse ondan bu tür görevleri yerine getirmesini beklemedi ve şu ana kadar kimse ona bu konuda bir soru da sormadı.

tesnim

Yorumlar