GİDEON LEVY AKSA TUFANI HAREKATININ SEBEBİNİ YAZDI

İsrailli Gazeteci Gideon Levy, Haaretz Gazetesinde kaleme aldığı yazısında Aksa Tufanı Operasyonunun nedenini açık bir şekilde ortaya koydu. 

Görüntülenme: 400 Tarih: 10 Ekim 2023 11:07
GİDEON LEVY AKSA TUFANI HAREKATININ SEBEBİNİ YAZDI

Levy'in yazısı şu şekilde; Meydana gelen olayların temelinde, İsrail’in kibri yatıyor! Aklımıza gelen her şeyi yapabileceğimize, bedel ödemeyip cezasız kalacağımıza inandık ve bu yolda hiç düşünmeden devam ettik. Şehrin sâkinlerini tutukladık, öldürdük, fena muamele ettik, yağmaladık ve soyduk. ...Masumları vuruyoruz, gözlerini oyuyoruz, suratlarını parçalıyoruz, sürgüne gönderiyoruz, topraklarına el koyuyoruz, yağmalıyoruz, yataklarından kaldırıp kaçırıyoruz, etnik temizlik yapıyoruz ve mantıksız kuşatmaya devam ediyoruz.

...İsrail, dün hiç görmediği bir manzara ile karşılaştı. Filistinli milisler şimdi şehirlerde devriye geziyor, kapılardan içeriye Gazze’den gelen bisikletliler giriyor.

Bu görüntülerin, kibrin örtüsünü yırtması lâzım..

Gazze’deki Filistinliler, özgürlükleri için gereken her şeyi ödemeye karar verdiler. Ama bir umut var mı? Hayır! İsrail dersini alacak mı? Ona da Hayır!

...İsrail, Gazze’yi 1948’den buyana bir an bile duraksamadan cezalandırdı. Ortada 75 senelik bir istismar var ve şimdi çok daha fenası gelecek. “Gazze’yi ezme” tehditleri, tek bir şeyi ispat ediyor: Hiçbir şey öğrenmediğimizi! İsrail tekrar çok ağır bir bedel ödeyecek ama buna rağmen kibri devam edecek.

...Problem gerçi Binyamin Netanyahu ile başlamadı ve onun gidişiyle de bitmeyecek fakat son yaşananların sorumluluğu ona ait ve bunun bedelini de onun ödemesi gerekiyor.

İsrailli kurbanlar için acı gözyaşları dökmeliyiz ama Gazze’ye de ağlamalıyız. Nüfusunun çoğunluğunu mültecilerin teşkil etmesine İsrail’in sebep olduğu ve özgürlüğü şimdiye kadar tek bir gün bile tatmamış olan Gazze’ye”.

rasthaber

Yorumlar