HRW'DEN YOAV GALANT'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Kısa adı HRW olan İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Galant'ın Gazze'nin elektriğinin, suyunun, gıdasının ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin kesilmesi suretiyle onların toptan ölüme mahkum edilmeleri yönünde çağrılarına tepki gösterdi ve bunun tam anlamıyla savaş suçu çağrısı olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 306 Tarih: 10 Ekim 2023 21:41
HRW'DEN YOAV GALANT'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Teşkilatın İsrail ve Filistin İşleri Müdürü Ömer Şakir, X isimli sosyal medya platformunda yayınladığı açıklamasında, işgal altındaki topraklarda yaşayan insanların gıdalarının ve elektriklerinin kesilmesinin toplu cezalandırma olduğunu vurguladı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de, işgal rejiminin Gazze'nin elektriğinin, suyunun ve gıdasının kesileceğine dair açıklama yapması üzerine dün (9 Ekim Pazartesi) bir açıklama yaparak endişelerini dile getirmişti. 

Guterres, Gazze'de insani durumun daha da kötüleştiğini belirtirken son askeri şiddetin arka planında 56 yıldır devam eden işgalin bulunduğunu ve ufukta herhangi bir siyasi çözüm görülmediğini dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar