KASSAM TUGAYLARI KEREM EBU SALİM SINIR KAPISINI ELE GEÇİRDİ

Hamas, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 333 Tarih: 07 Ekim 2023 03:45
KASSAM TUGAYLARI KEREM EBU SALİM SINIR KAPISINI ELE GEÇİRDİ

Öte yandan Siyonist rejim ordusu, direniş gruplarının eline geçmemesi için aralarında F-16 savaş uçaklarının da bulunduğu askeri teçhizatı ülkenin güneyinden çıkarmaya başladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf’ın, Filistin halkına, Müslümanlarve Araplara hitaben yaptığı konuşmada, Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü belirterek, "Siyonist İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, Siyonistlere karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında Siyonist İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, Tel Aviv rejimi ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

Dayf, Aksa Tufanı'nın Siyonist Rejimin düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını Siyonist İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

rasthaber

Yorumlar