SİYONİST ÇETELER TERÖR ESTİRİYOR

Siyonist işgal rejiminin görünüşte sivil kıyafetli olan ama tümü işgal rejiminin de teşvikleriyle ruhsatlı silahlar taşıyan yahudi yerleşimcilerin 2022 yılının başından Ağustos 2023'ün sonuna kadar geçen 20 aylık süre içinde Filistinlilere yönelik olarak 1614 saldırı gerçekleştirdikleri, 1100 Filistinliyi de yerlerinden ederek göçe zorladıkları bilgisi verildi.  

Görüntülenme: 268 Tarih: 26 Eylul 2023 13:45
SİYONİST ÇETELER TERÖR ESTİRİYOR

BM'nin dün (25 Eylül Pazartesi) yayınladığı rapora göre, 2022 yılının başından Ağustos 2023'ün sonuna kadar, 28 yerleşim alanında toplamda 1100 Filistinli, yahudi yerleşimcilerin saldırıları ve hayvanlarını otlatmak için kullandıkları otlaklarına ulaşmalarının engellenmesi sebebiyle ikamet yerlerini terk etmek, başka yerlere göçmek zorunda kaldı. 

Rapora göre söz konusu 28 yerleşim alanından 4'ünün ahalilerinin tümü göç etmek zorunda kaldı ve onların yerleşim alanları tamamen boşaldı. 6'sının ahalisinin %50'den fazlası göçe zorlandı. Kalan yerlerde ise ahalinin %25'inden fazlası göç etmeye zorlandı.

BM'nin raporuna göre göç etmek zorunda kalan ahaliler başka yerlerin kırsal alanlarında kendilerini biraz daha güvende hissettikleri yerlere yerleştiler. 

Rapora göre ahalileri göçe zorlanan yerleşim alanlarının çoğunluğu Ramallah, Nablus ve El-Halil vilayetlerine bağlı bölgelerde yer alıyordu. 

BM raporunda aynı dönemde yahudi yerleşimci çetelerin Filistinlilere yönelik olarak 1614 saldırı gerçekleştirdikleri, bu saldırılarda can kaybı ve yaralanma olduğu gibi büyük miktarlarda maddi hasar da meydana geldiği ifade edildi. Bu sayı ise ayda ortalama 80 saldırı düzenlenmesi anlamına geliyor. Bu ortalamanın BM'nin şimdiye kadar hazırladığı raporlara geçen en yüksek miktar olduğuna dikkat çekildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar