HÜSEYİN TAİB: İSRAİLLİLER İRAN'I AZERBAYCAN VE TÜRKMENİSTAN İLE SAVAŞTIRMAK İSTİYOR

Devrim Muhafızları komutanının kıdemli danışmanı Hüccet-ül İslam Taib'e göre Amerika, Kuzey-Güney Koridoru'nun oluşumunu durdurmaya çalışırken, bölgedeki bazı ülkeler bu güzergahın kullanılması için para ödeyeceklerini söylüyor. 

Görüntülenme: 426 Tarih: 23 Eylul 2023 21:24
HÜSEYİN TAİB: İSRAİLLİLER İRAN'I AZERBAYCAN VE TÜRKMENİSTAN İLE SAVAŞTIRMAK İSTİYOR

Devrim Muhafızları komutanının kıdemli danışmanı Hüccet-ül İslam vel-Müslimin Hüseyin Taib, Kum'daki Aleviyun Muhafızları eğitim ve öğretim merkezinde düzenlenen Şehit Arman Aliverdi'yi anma töreninde İran'ın güney ülkeleriyle ilişkilerinin güçlendiğine değinerek şunları söyledi: "İsrailliler güneydeki komşu ülkeleri bizimle meşgul ediyordu, şimdi ise güney ülkeleri bize yaklaşıyor ve bugün İsrailliler Kafkaslar ve Orta Asya'da İran'la karşı karşıya gelme çabasındalar. İsrailliler bizi Azerbaycan ve Türkmenistan'la savaştırmak istiyor, bizim de iyi komşuluğa dikkat etmemiz gerekiyor ama bu kısa sürecek bir şey değil."
Taib, İran'ın birçok ülkenin katılımıyla Kuzey-Güney Koridoru Konsorsiyumu oluşturduğuna değinerek, "Bu şekilde Rusya ve Avrupa'nın açık sulara bağlanması gerekiyor ve bu geçişin en iyi yolu Azerbaycan, ardından İran, ardından Hindistan ve Çin ülkeleri ve açık sulardır. İkinci rota ise Gürcistan, Türkiye, Irak ve açık denizlerden geçerek İran'a ulaşmanın en uygun ve uygun maliyetli rotasıdır. Her ne kadar Amerikalılar bu iletişim yolunun oluşmasını engellemeye çalışsa da bölgedeki bazı zengin ülkeler bu yolun kullanılması için para ödeyeceklerini söylüyor." ifadesini kullandı.
Hüseyin Taib şöyle devam etti: "Amerikalılar Hindistan'da oturup bölge ülkelerinden Avrupa ve İsrail'e ulaşacak yeni bir koridor izlerken, biz de Çabahar'dan eğrelti otlarının yollarını takip edip Azerbaycan'dan Bender Abbas'a kadar bir hat arıyoruz. Her ne kadar bu güzergahta 160 kilometrelik tren hattımız olmasa ve önceki hükümetler de bunun yapılmasını istemese de artık bu hat hükümetin önceliğidir ve iki buçuk yılda tamamlanacaktır. Artık Reşt'ten Astara'ya kadar bir karavana ihtiyacımız yok; Üçüncü hat ise Azerbaycan'ın yanında Bender Abbas'a kadar bir hat daha oluşturacağız.
Ruslar da yatırıma hazır olduğumuzu duyurdu."
Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatının eski başkanı şöyle devam etti: "Bu iki ülke arasında güzergah oluşturmak için Katar ve Umman'da su altı tüneli arıyoruz ve birkaç ay içinde kuzey ile güney arasındaki bağlantı kurulacak. Hazar limanı demir yoluyla Bender Abbas'a bağlanacak ve bu durumda sorunların bir kısmı çözülmüş olacak. Ülkenin 400 lokomotife, önemli miktarda ray ve vagona ihtiyacı var ve Batılıların ilgisini çeken bu alanda yoğun bir yatırım yapılıyor."

tesnim

Yorumlar