HAZIM KASIM'DAN NETANYAHU'NUN KONUŞMASINA TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi sözcüsü, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki açıklamalarına tepki olarak “İşgalci rejimle uzlaşmak, konuşmasında Filistinlilere karşı zorba bir üslup kullanmasına neden oldu.” vurgusunda bulundu. 

Görüntülenme: 442 Tarih: 23 Eylul 2023 16:35
HAZIM KASIM'DAN NETANYAHU'NUN KONUŞMASINA TEPKİ

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre İsrail Başbakanı Netanyahu, New York'taki BM Genel Kurulu toplantısında, ilişkileri normalleştirme ve Arapları buna çekme anlaşmasını teşvik etme amacını taşıdığına işarete “İsrail rejiminin Arap ülkeleriyle pek çok ortak çıkarı var ve bu da daha geniş bir barışın tesis edilmesini mümkün kılıyor.”iddiasında bulundu.

Tel Aviv ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşmanın imzalandığını göstermek için son dönemdeki mücadelelerini sürdüren Netanyahu bir kez daha   “Suudi Arabistan'la anlaşma imzalamaya yaklaşıyor.” İddiasını tekrarladı.

Hazım Kasım şunları söyledi:

“Netanyahu konuşmasında ilişkilerin normalleşmesi ve bu konuda yapılan anlaşmalar nedeniyle Filistin milletine eşi benzeri görülmemiş bir zorbalık sergiledi. Netanyahu'nun normalleşmenin Siyonist rejim üzerindeki olumlu etkilerine değinmesi, bu yolun yalnızca işgalcilerin çıkarlarına hizmet ettiğini ve Filistin meselesine yönelik gerçek bir tehdit olduğunu kanıtlıyor.”

parstoday

Yorumlar