SİYONİSTLER YENİ ORTADOĞU RÜYASI GÖRÜYOR

Siyonistlere göre, Suudi Arabistan'la barış önemli çünkü bu aynı zamanda Yahudiler ile Müslüman dünyası arasındaki barış. 

Görüntülenme: 268 Tarih: 23 Eylul 2023 20:04
SİYONİSTLER YENİ ORTADOĞU RÜYASI GÖRÜYOR

Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Cuma öğleden sonra KAN News'e verdiği röportajda, Suudilerle uzun zamandır beklenen normalleşme anlaşmasının imzalanmasının ardından altı veya yedi Müslüman ülkenin İsrail'le barış yapmak için Suudi Arabistan'a katılacağını açıkladı.

Benyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda "yeni bir Ortadoğu"nun doğuşunu müjdelediği konuşmasının hemen ardından konuşan Cohen, "Başbakanın söylediklerini tekrarlamak önemli, Suudi Arabistan'la barış aynı zamanda Yahudiler ve Müslümanlar arasındaki barıştır" dedi.

Cohen, "Afrika ve Asya'dan altı veya yedi ülke Suudilerle yapılan barış anlaşmasına katılacak" dedi.

"Size söylüyorum, İsrail'in resmi bağlarını paylaşmadığı Müslüman ülkelerden birkaç yetkiliyle görüştüm."

Cohen diplomatik fiyaskoya neden oldu

Geçtiğimiz ay Cohen, Libyalı mevkidaşı Najla Mangoush ile yaptığı görüşmeyi sızdırarak diplomatik krize neden oldu. O toplantıyı düzenlediği için kovuldu, ülkesinden kaçmak zorunda kaldı ve şu anda soruşturma altında.

Toplantıya ilişkin raporların ortaya çıkmasının ardından, Başbakan Abdülhamid el Dbeibeh'in Libya'nın İsrail'in normalleşmesine dair her türlü fikri "tamamen reddettiğini" söylemesinden önce Libyalılar sokaklarda isyan çıkarmaya başladı.

Cohen, "Libya'dan bahsetmiyorum" dedi.

"Bekleyeceğiz (duyurularla) ama daha fazla ülke barış çevremize katılacak, göreceksiniz."

/The Jarusalaem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar