ABD'DEKİ YAHUDİLER NETANYAHU'YA KARŞI AYAKLANDI

Siyonist milletvekili Nissim Vatouri, "İran ve Filistin bağlantılı protesto grubuyla aynı çizgide oldukları bir gerçek" diyerek, Siyonist Yahudi protestocuları “Bunlar daha kötü” ithamında bulundu. 

Görüntülenme: 312 Tarih: 19 Eylul 2023 16:11
ABD'DEKİ YAHUDİLER NETANYAHU'YA KARŞI AYAKLANDI

Likud milletvekili Nissim Vatouri Salı sabahı KAN Reshet Bet'e , ABD'de Başbakan Benjamin Netanyahu'yu protesto eden İsraillilerin ve Amerikalı Yahudilerin Filistinlilerden veya İran'dan daha kötü durumda olduğunu söyledi.

Vatouri, ayrılmadan önce hizip ve koalisyon liderinin, yargı reformu planına karşı gösteri yapmayı planlayan protestocuları İran ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile aynı hizada olmakla suçladığı açıklamasını savunmaya çalıştı.

Milletvekili, "İran ve Filistin bağlantılı protesto grup(lar)ıyla aynı çizgide oldukları bir gerçektir" dedi. Onlar onlardan daha kötüler."

Vatouri, "Bu protestolarla İsrail Devleti'ni yok ettiklerini görüyorsunuz" dedi.

"İsrail vatandaşları ne zamandan beri bir başbakanı bu şekilde protesto etmek için yurt dışına çıkıyor?"

Vatouri ayrıca şunu iddia etti: "Biz konuşurken dünyanın dört bir yanından diğer liderlerle çok ciddi güvenlik sorunlarını tartışmak üzere konuşan İsrail liderine saldırmanın yolu bu değil.”

"Bu sadece Likud merkezli, sağcı bir mesele değil" diye devam etti. "Bu, tüm Yahudi halkını ilgilendiren bir konudur. Düşmanlarımıza karşı birlik olmalıyız."

'Netanyahu diaspora Yahudilerine savaş ilan etti'

Netanyahu'nun Pazar akşamı yaptığı açıklama, UnXeptable hareketinin liderlerinin onu Amerikan Yahudilerine savaş ilan etmekle suçlamasına yol açtı. 

Shany Granot-Lubaton yanıt olarak, "Yahudi toplumuna zarar veren aşırılık yanlılarıyla buluşması yeterli değil. İsraillilerin ve dünyadaki en büyük Yahudi topluluklarının hayatlarını riske atıyor." dedi.

Netanyahu'nun Pazartesi günü San Jose'de, Hakaretle Mücadele Birliği'ni dava etmekle tehdit eden ve sosyal ağındaki antisemitizmi engellemeyi reddeden X'in sahibi Elon Musk ile yaptığı toplantıya değindi.

/The Jarusalaem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar