AVİGDOR LİBERMAN MOSSAD ŞEFİNİ ELEŞTİRDİ

Siyonist rejimin eski Savaş ve Güvenlik Bakanı Perşembe gecesi yaptığı açıklamada, Mossad şefinin İran hakkındaki son söylemlerinin kendi çalışma eksikliğini telafi etme girişimi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 427 Tarih: 16 Eylul 2023 17:05
AVİGDOR LİBERMAN MOSSAD ŞEFİNİ ELEŞTİRDİ

El-Alem’in bildirdiğine göre Avigdor Liberman, Siyonist rejimin Kanal 12'sine verdiği röportajda şunları söyledi: Hükümetin, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketi karşısında ne yapabileceği konusunda net bir pozisyon yok.

Liberman sözlerine şöyle devam etti: Mossad şefi David Barnea aniden İran'daki saldırılardan bahsetti ve Savaş Bakanı Yoav Gallant, Matla'ya 20 kilometre uzaklıkta bir havaalanının (Lübnan'da) inşa edildiğini bildirdi, tüm bu söylemler iş eksikliğini, anlayış eksikliğini ve amaç eksikliğini telafi etmek içindir.

“Herkes İsrail rejiminin Suriye'deki saldırgan politikasını sürdürdüğünü biliyor ancak kabineden bu saldırılara ilişkin bir yanıt ve Gazze Şeridi'nde Nasrallah ve Hamas'a karşı ne yapacakları konusunda net bir pozisyon yok.” diyen Liberman şöyle devam etti: Binyamin Netanyahu, hedefli suikastlara geri dönmekten ve Gazze Şeridi'nde Hamas'a mali yardım akışını durdurmaktan korkuyor ve bu konuda isteksizdir.

"İsrail evimiz" partisinin başkanı ayrıca “Hükümet çıkmaza girmiş durumda ve düşük performans gösteriyor; dolayısıyla Suriye ve İran hakkındaki tüm bu konuşmalar biraz denge yaratmak için yapılıyor. Netanyahu İsrail'in güvenliği konusunda komisyonculuk yapacak.

parstoday

Yorumlar