SİYONİST ORDU GAZZE'DE DİRENİŞE AİT HEDEFLERE SALDIRDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde direniş güçlerine ait bazı gözlem noktalarına saldırı düzenlemesinin Filistin halkına yönelik düşmanca tavrının bir parçası olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 305 Tarih: 16 Eylul 2023 14:10
SİYONİST ORDU GAZZE'DE DİRENİŞE AİT HEDEFLERE SALDIRDI

Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu saldırıların Filistin halkını korkutamayacağını ve haklarını geri almak için mücadele etmekten alıkoyamayacağını ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan cinayetlerini her yerde işlediğini, bir yanda barışçıl göstericilere ve gazetecilere barbarca saldırırken diğer yanda gözetleme kulelerini hedef aldığını belirten Kasım, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın İsrail’in yıllardır devam eden cinayeti olduğunu, Filistin halkının ablukayı kırarak onuruyla yaşamaya hakkı olduğunu bildirdi.
 

Kasım, Filistin halkının işgale karşı her türlü mücadele yöntemini kullanmaya hakkı olduğunu söyleyerek, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının, Batı Şeria sakinlerine saldırılarının ve Gazze ablukasının devam ettiğine dikkat çekti.
 

İşgal güçleri dün (15 Eylül Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda düzenlenen “Esirleri Savunma Şehitleri Cuması” gösterilerine müdahale ederek 12 kişiyi yaraladıktan sonra Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusunda iki alana hava saldırısı düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar