DİASPORADAKİ FİLİSTİNLİLER İSTANBUL'DA TOPLANDI

Diasporadaki Filistinliler Halk Konferansı Genel Sekreterliği'nin Sekizinci Genel Kongresi, "Esirlerimiz bizim onurumuzun sembolleridir" sloganıyla İstanbul'da başladı.  

Görüntülenme: 241 Tarih: 15 Eylul 2023 19:13
DİASPORADAKİ FİLİSTİNLİLER İSTANBUL'DA TOPLANDI

Kongreye Diasporadaki Filistinliler Halk Konferansı Münir Şefik, Genel Sekreteri Ahmed Muhaysin, yardımcısı Hişam Ebu Mahfuz başta olmak üzere diasporada yaşayan Filistinlilerin ileri gelenlerinden birçok önemli şahsiyet katılıyor. 

Genel Sekreter Ahmed Muhaysin açılışta yaptığı konuşmada esirler davasına dikkat çekerek bu konuya ışık tutulması gerektiğini hatırlatırken İsrail işgal rejiminden de Filistinli esirlere özgürlüklerini iade etmesini istedi. 

Muhaysin konuşmasında, imzalanmasının yıl dönümü münasebetiyle Oslo İlkeler Anlaşması'na da temas ederek bu anlaşmanın üzerinden 30 yıl geçtiğini, esas itibariyle anlaşmanın maddelerinin hürmete layık olmadığını ama aradan geçen bunca zaman içinde de zaten uygulamaya geçirilmediğini hatırlattı. 

Diasporadaki Filistinliler Halk Konferansı Başkanı Munir Şefik de yaptığı konuşmada dünya halklarının Filistin davasına verdiği önemi takdir ettiklerini dile getirdi. Şefik bu arada dünyada dengelerin İsrail işgal rejiminin lehine olmayacak bir şekilde değiştiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar