SİYONİST ASKERLER GAZZE VE BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (15 Eylül) Cuma namazından sonra düzenlenen gösterilere ve protesto eylemlerine müdahalede bulunması sebebiyle Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde muhtelif yerlerde ve Gazze Şeridi'nin doğu kesiminde onlarca kişi yaralandı ya da atılan gaz bombaları yüzünden nefes alma krizleri yaşadı. 

Görüntülenme: 320 Tarih: 15 Eylul 2023 16:13
SİYONİST ASKERLER GAZZE VE BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çıkan olaylarda 4 Filistinlinin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı onlarca kişinin de gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında da haftalık gösteriye yapılan müdahalede atılan gaz bombaları çok sayıda insanın etkilenmesine neden oldu. 

Gazze'de ise Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus kasabasının doğusunda düzenlenen gösteriye sınır tellerinin arkasında duran işgalci askerlerin gaz bombalarıyla müdahalede bulunması yüzünden bir Filistinli gencin yaralandığı haber verildi. 

Bugün Gazze'de birkaç yerde işgalcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik tehditlerini protesto ve işgal zindanlarındaki esirlerin mücadelelerine destek amacıyla gösteriler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar