MUSA EBU MERZUK BEYRUT'A GİTTİ

Hamas yetkilisi Filistinli gruplar arasında yürürlükte olan ateşkesi takip etmek için dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti. 

Görüntülenme: 278 Tarih: 13 Eylul 2023 12:44
MUSA EBU MERZUK BEYRUT'A GİTTİ

Hamas'ın Yurtdışı Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Musa Ebu Marzouq,   Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentindeki Ain Al-Hilweh mülteci kampındaki Filistinli gruplar arasında yürürlükte olan ateşkesi takip etmek için dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti.

Hamas basın açıklamasında şunları söyledi; "Ebu Marzouq, Ain Al-Hilweh'deki durumu kontrol altına almak ve mülteciler arasındaki şiddetli çatışmalara son veren ateşkesi güçlendirmek amacıyla Lübnanlı yetkililer ve Lübnan'daki Filistinli grupların temsilcileriyle görüşmeye hazırlanıyor."

Quds Press, kamptaki Filistinli gruplar arasında çıkan ve 14 kişinin ölümüne , 60 kişinin de yaralanmasına yol açan şiddetli çatışmaların ardından kampta normal yaşamın devam ettiğini bildirdi. Binlerce Filistinli mülteci hayatlarını korumak amacıyla evlerinden kaçtı.

Lübnan, BM Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA) tarafından resmi olarak kaydedilen 450.000'den fazla mülteciyi barındıran 12 Filistin mülteci kampına ev sahipliği yapıyor.

/MEMO-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar