HAMAS ESBAT KAPISINDA MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Bugün (25 Ağustos) Cuma namazının hemen öncesinde Mescidi Aksa'nın Esbat Kapısı'nda namaz için toplanmış olanlara işgal güçleri tarafından saldırı düzenlenmesi ve birçok kişinin saldırının sebep olduğu çatışmada yaralanması olayı hakkında açıklamada bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu saldırının son derece tehlikeli bir saldırı ve siyonistlerin ne derece vahşileştiklerini ortaya koyması açısından ibret verici olduğunu dile getirdi. 

Görüntülenme: 383 Tarih: 25 Ağustos 2023 00:22
HAMAS ESBAT KAPISINDA MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Hamas'ın Kudüs'teki resmi temsilcisi ve sözcüsü Muhammed Hammade yaptığı açıklamada, bu saldırının ciddi bir tehlike arz ettiğini ve siyonistlerin ibadet edenlere bile saldıracak derecede vahşileştiklerini, Allah'a kulluk görevlerini yerine getiren insanlara karşı bile bu derece kin ve düşmanlık besleyebildiklerini gözler önüne serdiğini dile getirdi. 

Hammade olayla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, bu olayın faşist işgal hükümetinin planlı bir saldırısından kaynaklandığını ve namaz için Mescidi Aksa'ya toplanan Müslümanların kasten hedef alındığını, normalde yahudi yerleşimcilerin girmelerine izin verilmeyen bir saatte saldırının gerçekleştirildiğini hatırlattı. 

Hammade, bu saldırının aynı zamanda aşırı siyonist işgal hükümetinin din savaşının da bir boyutunu oluşturduğuna dikkat çekerken, Filistin halkının işgal rejimine bunun bedelini en ağır bir şekilde ödeteceğini dile getirdi. 

Bugün Cuma namazı öncesinde Mescidi Aksa'yı her taraftan kuşatan, Müslümanların Cuma namazı için buraya girmelerini engellemek amacıyla kapılarında polis ve asker kalabalığı oluşturan işgal güçleri Cuma namazından kısa süre önce Esbat Kapısı civarında, namaz için gelenlere ses bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırıda bulunmuşlardı. Saldırının yol açtığı çatışmada işgalcilerden 3 polis yaralanırken, Filistinlilerden de onlarca kişi yaralanmıştı. İşgal güçleri Kızılay ekiplerinin yaralılara müdahale etmesini engellemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar