NASRALLAH SON KONUŞMASINDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ (ANALİZ)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, önceki akşam 33 Günlük Savaş’ın 17. yıldönümü dolaysıyla bir konuşma yaptı. 

Görüntülenme: 361 Tarih: 17 Ağustos 2023 10:06
NASRALLAH SON KONUŞMASINDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ (ANALİZ)

2006 yılı, Batı Asya gelişmelerinde dönüm noktası sayılabilir. Bu senede Siyonist rejim, Hizbullah’a karşı 33 gün süren bir savaş dayattı, ancak bu savaş Siyonist İsrail rejiminin çöküş sürecinin başlangıcı oldu. Çünkü bu savaşta işgal rejiminin yenilmezlik efsanesi adeta toprağa gömüldü.
Diğer yandan Siyonist rejimin hedefi, Hizbullah hareketinin askeri kabiliyetlerini her zaman için yok etmek ve silahsızlandırmaktı. Ancak Lübnan Hizbullah hareketi, yok olmadığı gibi geçen 17 senede daha da güçlendi; öyle ki bu senelerde Siyonist rejim bu teşkilata karşı ciddi bir askeri girişime cesaret edemedi. İsrail rejimi yetkililerinin Hizbullah’a karşı tehditleri de sadece lafta kaldı ve bu rejim Hizbullah’ın caydırıcı gücünün farkında olarak, her türlü askeri girişimden kaçındı.
Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonist rejime karşı direnişin zaferinin 17. yıl dönümü münasebetiyle Pazartesi akşamı yaptığı konuşmasında, 2006 yılında ve bu günde Lübnan'ın çeşitli bölgelerindeki insanların siyonist rejimin tehditlerine aldırmadan evlerine döndüğünü belirterek “Bu cesur dönüş, milletimizin istikrarını ve bu topraklara bağlılığını ve direniş seçeneğini göstermektedir.” diye kaydetti.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bu savaşta Allah'ın vaatlerinin yerine getirildiğinin örneklerini kendi gözleriyle gördüklerine işaret ederek, şunları ekledi:
“Halk, mücadeleciler, askeri kurumlar, şehitler, İran, Suriye ve direnişe destek veren tüm ülkeler dahil bu destanın, mucizenin ve efsanenin yaratılmasında rol oynayan herkese her fırsatta şükranlarımı sunmalıyım.”
Bu savaşın caydırıcılık denklemini oluşturmadaki etkisine ve düşmanın direniş gücünün bilincine varmasına değinen Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Nasrullah, şöyle devam etti: “Geçen yıl deniz sınırlarının çizilmesi konusunda yaşananlar da bu savaşın sonuçlarından biriydi.”
Nasrullah, direnişin işgal altındaki diğer sınır noktalarını da geri alarak Lübnan'a destek için gerçek bir kalkan olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bugün düşman siyasi, askeri, insani ve ruhi açıdan 2006'dan çok daha zayıf ve direniş ekseni o zamandan çok daha güçlü hale geldi.”
33 Günlük savaşın diğer önemli kazanımlarından biri, bu savaşın üzerinden 17 sene geçerken Hizbullah hareketinin Batı Asya gelişmelerinde ve Lübnan’ın iç siyasi arenasında etkin bir güç ve oyuncu haline gelmesidir. Nitekim Seyyid Hasan Nasrullah bu kazanımlara da dikkat çekti.
Diğer önemli bir konu, 33 günlük savaşın direniş gruplarının Siyonist rejim karşısında zafer elde etme ümidine yol açtı. Özellikle Filistin’de direniş grupları kendi askeri gücünü artırarak, caydırıcılık sınırına ulaşmayı başararak, son senelerdeki savaşlarda Siyonist rejimin sadece birkaç direniş gücüyle savaşacak kadar zayıf düştü.
17 senenin ardından bugün artık direniş grupları arasındaki birlik, doruk noktaya ulaşmış ve koordinasyon için Siyonist rejimin tehditlerine yanıt verebiliyorlar. Nitekim bu doğrultuda Seyyid Hasan Nasrullah ve İslami Cihat lideri son günlerde Beyrut’ta bir araya gelerek, direnişin Siyonist rejimin her hangi bir girişimine karşı koymaya hazır olduğuna vurgu yaptılar.

parstoday

Yorumlar