SİYONİST MAHKEME ŞAŞIRTMADI

İşgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs'te yer alan sözde Sulh Mahkemesi, iki hafta önce Ramallah'ın doğusundaki Burka kasabasında Kusay Mi'tan isimli Filistinli gencin şehit edilmesinden birinci derecede sorumlu tutulan Yihael Endur isimli yerleşimci teröristin de serbest bırakılmasına karar verdi. Cinayete karıştığı tespit edilen diğer yerleşimci terörist Elyeşa Yerid'i ise birkaç gün önce serbest bırakmıştı.  

Görüntülenme: 278 Tarih: 16 Ağustos 2023 17:19
SİYONİST MAHKEME ŞAŞIRTMADI

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinin yayınladığı habere göre, işgal mahkemesi Endur isimli yerleşimci teröristin hapisten çıkarılmasına ve evinde mecburi ikamete tabi tutulmasına karar verdi. 

İşgal mahkemesi siyonist teröristleri serbest bırakırken, iki hafta önce siyonist teröristlerin saldırısıyla şehit edilen gencin yaşadığı Burka kasabasında, işgal polisi yerleşimcilerin köye baskın düzenledikleri sırada onlara karşı ahaliyi savunduklarından dolayı, "yerleşimcilere saldırıda bulunma şüphesi"yle iki Filistinliyi tutukladı. Tutuklanan iki kişinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen olayda ise yerleşimci teröristler Filistinlilere saldırmış ve Filistinliler kendilerini savunmaya çalışmışlardı. Kusay Mi'tan isimli genç de bu saldırıda şehit edilmişti. 

Adı geçen gencin şehit olmasına sebep olan saldırıyı gerçekleştiren siyonist teröristlerin Bedel Ödetme Grupları ve Tepelerin Gençleri isimli yahudi terör gruplarının da ileri gelenlerinden olduğu ifade edildi. Bu teröristlerin söz konusu saldırıdan birkaç gün önce Filistinlilere yönelik intikam saldırıları gerçekleştirilmesi için bir özel güç oluşturulması çağrısı yapmış olduğu belirtildi. 

Siyonist işgal yargısı Filistinlileri idari tutuklama adıyla, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın aylarca ve bazen yıllarca zindanda tutarken siyonistlerin katillerini bile suçsuz bularak serbest bırakıyor. Bu durum siyonist yargı kurumlarının ırkçı kimliğini ortaya koyması açısından düşündürücü. Halen işgal zindanlarında hiçbir kanuni gerekçe ve ceza hükmü olmaksızın sadece "idari tutuklu" sıfatıyla tutulan 1200 Filistinli esir bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar