YEMEN'DEN LÜBNAN İSLAMİ DİRENİŞİNE ÖVGÜ

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, Lübnan'ın Siyonist rejimle 33 günlük savaşta kazandığı zaferin 17. yıl dönümünü kutlarken, Lübnan İslami direnişinin yenilgiler dönemini sona erdirdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 16 Ağustos 2023 22:05
YEMEN'DEN LÜBNAN İSLAMİ DİRENİŞİNE ÖVGÜ

Mehdi el-Meşat şunları söyledi: "Hizbullah'ın İsrail'in saldırganlığına karşı mücadele etmesi ve bu savaşta zafer kazanması, cihat ve direnişin düşman karşısında sonuç vereceğini dünyanın tüm özgür insanlarına kanıtladı."

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı şunları ekledi: "Lübnan'daki İslami direniş, yenilgiler dönemini sona erdirdi, zafer çağını başlattı ve İslam ümmetine özgürlük ve bağımsızlık için umut vermeyi başardı."

Öte yandan Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atifi, Yemen silahlı kuvvetlerinin daima hazır olduğunu ve doğru zamanda ortaya çıkacak yeni silahların var olduğunu duyurdu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı açıklamasında şöyle dedi: "Askeri imkanlarımız ve kabiliyetlerimiz büyük zaferler elde etmemizi sağladı. Hiçbir güç karşımızda duramaz ve Yemen'in özgürlüğünü engelleyemez. Çünkü bu bizim İslamî ve yasal hakkımızdır."

Muhammed Nasır el-Atifi şöyle devam etti: "Düşman barış istiyorsa biz de memnuniyetle karşılarız. Lakin gerginliği artırmak isterse, ülkemizi silahlarla ve sayısız Yemen askeriyle özgürleştireceğiz."

rasthaber

Yorumlar