ABDULMELİK BEDREDDİN EL HUSİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Yemen'de Ensarullah lideri, dünyadaki Siyonist lobiye, Amerika'ya ve Siyonist rejime karşı İslam ülkelerine kararlı ve güçlü bir pozisyon çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 398 Tarih: 13 Ağustos 2023 10:03
ABDULMELİK BEDREDDİN EL HUSİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

El-Mesire TV kanalı, Ensarullah'ın Lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi'nin Cumartesi akşamı yaptığı konuşmada, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere kutsal şeylere yapılan saygısızlıklara karşı İslam ülkelerine sağlam duruş çağrısında bulunduğunu duyurdu.
Abdülmelik Bedreddin, bazı Arap ve İslam ülkelerinin, Kur'an-ı Kerim'e hakaretin kolaylaştırıldığı ve gerçekleştirildiği ülkelerle ilişkilerini kesmeme pozisyonuna atıfta bulunarak, bunu İslam'a gerçek anlamda bağımlılıklarının olmadığının bir göstergesi olarak nitelendirdi.
İslam dünyasındaki birçok rejimin şartları İslam'ın en mukaddes mukaddesleri konusunda bu hale geldiğine göre, buna kızacak olanları beklemeleri gerektiğini vurguladı.
Abdülmelik el-Husi, bu yöneticilerin, ümmetin ümmet ve mukaddes varlıkları için kendilerine duyduğu güven nedeniyle, bu yöneticilerin bu sorumluluğu taşıyabilecek nitelik ve kapasiteye sahip olmadıklarını ve güvenilir insanlar olmadıklarını gösterdiğini vurguladı.
El-Husi, konuşmasının bir başka bölümünde Yemen'e yönelik saldırganlığın ABD ve İngiltere'nin doğrudan gözetimi ve Suudi Arabistan ile BAE'nin infazı altında devam ettiğini vurguladı.
Her ne kadar çatışmayı azaltma ve Umman arabuluculuğuna zemin hazırlama aşamasında olsak da, bu durum düşmanların amaçlarına ulaşmak için yaptıklarına kayıtsız kalmamıza neden olmadığına işaret etti.
Suudi ve BAE'nin ulusumuza ve doğal kaynaklarına karşı Amerikan ve İngiliz planlarını uygulamaya yönelik eylemleri karşısında sessiz kalamayacaklarına işaret etti.
Ensarullah'ın liderine göre, olup bitenler karşısında uzun süre sessiz kalamayız ve arabuluculuk için doğru zaman tanındı.

tesnim

Yorumlar