İRAN'IN ABD KARŞISINDAKİ TAVRI SİYONİST YETKİLİLERİ ÇILDIRTTI

Siyonist rejim başbakanlığı esir takası anlaşmasına şiddetle karşı çıktığını ifade ederken, bu rejimin eski üst düzey güvenlik komutanlarından biri İran'ın Amerikalılara asla taviz vermediğini itiraf etti. 

Görüntülenme: 297 Tarih: 13 Ağustos 2023 20:25
İRAN'IN ABD KARŞISINDAKİ TAVRI SİYONİST YETKİLİLERİ ÇILDIRTTI

Siyonist rejimin Başbakanlığı, İran'ın mal varlıklarının serbest bırakılması konusunda kapalı kapılar ardında yürütülen gizli müzakereler çerçevesinde varılan anlaşmaya atıfta bulunarak, ABD'nin adını anmadan bunu eleştirdi.

Siyonist rejim başbakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘İsrail'in tavrı net. İçeriği, İran'ın nükleer altyapısını yok edemeyecek ve ülkenin nükleer programını durduramayacak aksine İran'a sadece para ve mali kaynak sağlamasına sebep olacak herhangi bir süreç kabul edilemez.’

Bu konuda Siyonist rejim şebekelerinden Kanal 13, İran'ın nükleer faaliyetlerindeki düşüşün yalanlandığı haberini İran yerel medyasından alıntı yaparak yansıttı. İran, Wall Street Journal'ın bu konudaki asılsız haberini yalanlamış ve İran'ın nükleer programında herhangi bir yavaşlama olmadığını ve bu programın her zamanki gibi devam etmekte olduğu gerçeğini vurgulamıştı.

Bu İbranice TV kanalı ayrıca şunları iddia etti: ‘Amerika Birleşik Devletleri ve İran, nükleer meseleyle ilgili bir mutabakat zaptının şartlarını sessizce hazırlamaya başladılar. Bu gerçek bir anlaşma olarak kabul edilmemesine ve ABD Senatosunun onayını gerektirmesine rağmen sadece bunu yapmak bile tek başına bir gelişmedir.’

Bu arada işgal rejimi İsrail Savunma Kuvvetleri Ataşesi ve Askeri İstihbarat Müdürlüğü Eski Başkanı Amos Yadlin, Kan TV'ye verdiği röportajda: ‘Olan şu ki, İranlılar Amerika ile hiçbir taviz vermeden anlaşmaya vardılar. Bu anlayış, İsrail başka meselelerle meşgulken gerçekleşti. İsrail, başbakanın kabinenin kurulmasının başında işaret ettiği iki ana, önemli ve hayati meseleyi ele almak yerine, bugün Tel Aviv iç çekişmeleriyle uğraşıyor.

tesnim

Yorumlar