SİYONİST ORDU'DA NETANYAHU'YA KARŞI İSYAN BÜYÜYOR

Siyonist rejimin Hava Kuvvetleri'nin bazı üst düzey subayları, Hava kuvvetleri komutanıyla yaptıkları görüşmede, hükümetin yargı reformlarına karşı halk protestolarının yayılmasıyla birlikte Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi'nin de isyanın eşiğinde olduğunu ifade ettiler. 

Görüntülenme: 387 Tarih: 13 Ağustos 2023 23:20
SİYONİST ORDU'DA NETANYAHU'YA KARŞI İSYAN BÜYÜYOR

Son aylarda işgal altındaki topraklarda, bu rejimin askeri ve güvenlik teşkilatlarının çeşitli birimlerini de kapsayan protestoların yayılmasının ardından, Siyonist Hava Kuvvetleri istihbarat biriminden 4 üst düzey subay, bu rejimin hava kuvvetleri komutanı Tomer Bar ile yaptığı bir toplantı sırasında hükümetin düşündüğü yargı reformlarının devamının bu dairenin hazırlık seviyesini ciddi şekilde zedeleyeceği konusundaki uyarılarını dile getirdiler.

Siyonist Ordu Hava Kuvvetlerindeki İstihbarat Dairesi, hava operasyonlarını yürütmek için gerekli bilgileri toplamaktan sorumludur.

Tesnim’in yerel kaynaklardan aktardığına göre, bu toplantı Perşembe günü gerçekleştirildi ve siyonist ordusundaki bazı kaynaklar İstihbarat Dairesinden ve Görsel Bilgi Toplama Biriminden birkaç üst düzey subayın, geçen hafta hava kuvvetleri komutanı Tomer Bar'ın yanına giderek, ‘birkaç subayın kendilerine bilgi aktarmak için geldiğini ve  işgal rejiminin Hava Kuvvetleri İstihbarat Departmanının isyanın eşiğinde olduğu konusunda uyardığını’ aktardı.

Bu kıdemli memurlara göre, son iki hafta boyunca, hava kuvvetleri istihbarat dairesinden askerlerin bulunduğu bir WhatsApp grubunda düzinelerce memurun yargı reformlarıyla ilgili endişelerini dile getirdiği toplantılar oldu.

Bu yetkililere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargıda istediği reformlarda ısrar etmesi, Amerika'nın İsrail'e verdiği desteği ciddi şekilde zedelemiş ve aynı zamanda askerlerin komutanlara olan güvenini de sarsmıştır.

Netanyahu'nun yargı reformlarına ve hükümetteki mevcut koalisyona karşı muhaliflerin düzenlediği kitlesel protestolar 31. haftasını geride bırakırken, mevcut durum hükümetin yargı darbesi olarak nitelendiriliyor. Tel Aviv, Kudüs ve diğer birçok şehrin sokaklarında yüz binlerce muhalifin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği protesto ve grev dalgası orduya ve güvenlik teşkilatlarına da sıçradı.

Son haftalarda başta bu rejimin yedek pilotları olmak üzere yüzlerce subay bu plana karşı greve gitti ve ordudaki hizmetlerini askıya alacaklarını açıkladı.

Bu isyanlar, İsrail rejimi işgal tarihinde, özellikle de bu rejimin güvenliğinin temel direği olan orduda benzeri görülmemiş bir durum ve Siyonist rejimin eski ve şimdiki liderleri arasında çok fazla endişeye neden oluyor.

Şimdi Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi komutanları, bu isyan dalgasının bu birliğe de sirayet edeceğinden endişe ediyorlar.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar da Cuma günü Hekaria Üssünde bulunan 60 subay ve pilotla yaptığı görüşmede, son olayların orduya özellikle de hava kuvvetlerinin hazırlık durumuna ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi.

tesnim

Yorumlar