FİLİSTİNLİ GENCİ ŞEHİT EDEN SİYONİST KATİL SERBEST BIRAKILDI

Siyonist işgal rejiminin mahkemesi, birkaç gün önce Ramallah yakınındaki Burka köyünde gerçekleştirilen ve Kusay Mi'tan isimli bir Filistinli gencin şehit edildiği terör saldırısından sorumlu yahudi yerleşimci teröristlerden birini serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 336 Tarih: 09 Ağustos 2023 12:31
FİLİSTİNLİ GENCİ ŞEHİT EDEN SİYONİST KATİL SERBEST BIRAKILDI

Siyonistlere ait bir gazetenin yayınladığı habere göre Kudüs'teki sözde Sulh Mahkemesi, Yahael Endur isimli bir yahudi yerleşimci teröristle birlikte Burka köyündeki cinayete karıştığından şüphelenilen Elyeşa Yerid isimli yerleşimci teröristin serbest bırakılmasına karar verdi. Söz konusu cinayetin ardından çıkan çatışmalarda Yahael Endur isimli terörist başından yaralanmıştı. 

İşgal mahkemesinin Elyeşa isimli teröristin evde gözlem altında tutulması şartıyla serbest bırakılmasına, şehit Mi'tan'a ateş eden terörist olması sebebiyle ikinci teröristin ise tutukluluğunun devam etmesine karar verdiği belirtildi. 

Elyeşa isimli teröristin, başkanlığını sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in yaptığı Yahudi Gücü Partisi'nden bir bayan milletvekilinin diliyle konuştuğuna, Bedel Ödetme Grupları ve Tepelerin Gençleri isimli yahudi terör gruplarının da ileri gelenlerinden olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca birkaç gün önce Filistinlilere yönelik intikam saldırıları gerçekleştirilmesi için bir özel güç oluşturulması çağrısı yapmış olduğu  ifade edildi. 

Siyonist işgal yargısı Filistinlileri idari tutuklama adıyla, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın aylarca ve bazen yıllarca zindanda tutarken siyonistlerin katillerini bile suçsuz bularak serbest bırakıyor. Bu durum siyonist yargı kurumlarının ırkçı kimliğini ortaya koyması açısından düşündürücü. Halen işgal zindanlarında hiçbir kanuni gerekçe ve ceza hükmü olmaksızın sadece "idari tutuklu" sıfatıyla tutulan 1200 Filistinli esir bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar