TUĞGENERAL YİTZHAK BRİCK: İSRAİL ORDUSU SAVAŞA HAZIR DEĞİL

Ünlü bir Siyonist gazeteci, Siyonist ordusunun Gazze çevresindeki askerlerine erzak ulaştırmadaki yetersizliğini ifşa ederken, bu rejimin eski bir generali, ordunun savaşa girmesi halinde yenilgisinin kesin olacağını duyurdu. 

Görüntülenme: 508 Tarih: 09 Ağustos 2023 23:59
TUĞGENERAL YİTZHAK BRİCK: İSRAİL ORDUSU SAVAŞA HAZIR DEĞİL

Siyonist rejimin eski bir generali, İsrail ordusunun gerçekleşmek üzere olduğu söylenen savaşa girmeye hazır olmadığını itiraf etti çünkü çökme aşamasındadır ve askeri itaatsizlik devam ederse mutlaka başarısız olacaktır.
Siyonist rejim ordusunun eski askeri savcısı Tuğgeneral Yitzhak Brick, Jerusalem Post'a şunları yazdı: "İsrail ordusu, profilleri önümüzdeki aylarda ufukta görülebilecek çetin bir savaşa girmeye hazır değil çünkü orduya indirilen darbe önümüzdeki birkaç yıl boyunca etkisini sürdürecek."
Brick şöyle ekledi: "Siyasi seçkinler, İsrail ordusunun olaylarına pek aldırış etmiyor. Güvenlik kabinesi bu konuyu incelemek için herhangi bir toplantı yapmıyor, güvenlik konseyi de (Siyonist rejimin) başbakanlık sekreterliğinin ofislerinden biri haline geldi."
Brick, protestolar kazanılsa ve İsrail demokratik bir yapıya kavuşsa bile İsrail'i (rejimi) destekleyecek bir ordunun kalmayacağını vurguladı.
"İsrail ordusu (rejim) bugün çöküyor ve ihtiyat kuvvetlerinin kendisine katılma sürecini durdurduktan sonra, yaklaşan herhangi bir savaşta korkunç bir yenilgiye uğrayacaktır, şimdi İsrail düşmanları doğru anı bekliyorlar ve bu konuda fazla beklemeyecekler." diye itiraf etti.
Bu arada WALA News'in askeri muhabiri Emir Bohbut, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki askerlerine yiyecek ve erzak ulaştıramadığını açıkladı.
Siyonist rejimin lojistik departmanı komutanına hitaben şunları söyledi: "Yine benim, Bay General Michel Janko. 2023'te Gazze Şeridi çevresindeki Sofa ve Kisuvim'deki iskan yerleşimlerinde konuşlanan Golani güçlerinin yemeklerinin kendilerine düzenli olarak ulaşmayacağına inanmak mümkün mü?"
"Bunun için gerçekten Gazze birimini suçlamamalısın, bu güney komutanlığının zayıflığını gösteriyor, emrindeki lojistik görevlileri nerede?" söylediğini aktardı.
Öte yandan Siyonist rejim ordu sözcüsü, orduya katılma konusunda temkinli davranan askeri personele getirilen yasağın ordunun (Siyonist rejim) hava kuvvetlerinin kabiliyetlerine ağır bir darbe indirdiğini resmen itiraf etti.
Siyonist rejim ordusunun sözcüsü "Daniel Hagari", Siyonist rejime ait 12. kanal televizyona verdiği röportajda, yaklaşmakta olan savaşta ordunun koşullarının önceki savaşlardan daha karmaşık olacağını itiraf etti.
Bu Siyonist ordu generali, ordunun yaklaşan savaşa hazır olduğunu iddia etmeye çalışsa da ancak güvenlik güçlerinin isyanının İsrail ordusunun gücünü ciddi şekilde etkilediğini ve ordunun onları yeniden katılmaya ikna etmek için onlarla görüşmeye devam ettiğini kabul etti.
Her askerin ayrı bir kırmızı çizgisi olduğunu, zor durumda olduğumuzu ve bu davranışlarının ordunun performansını olumsuz etkilediğini vurguladı.
Bazı medya çevreleri ve uzmanlar, Siyonist rejimi, güvenlik güçlerinin orduya katılmasını engelleme olgusunun gerçek boyutunu saklamaya çalışmakla suçluyor.
Bugüne kadar İsrail ordusu, birliklerine katılmayan ve askerlik hizmeti için gönüllü olmayı reddeden yedek askerlerin sayısını resmi olarak açıklamaya hazır değil.

Tesnim

Yorumlar