HAMAS SÖZCÜSÜ CİHAD TAHA NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Cihad Taha, işgal rejiminin başbakanı Netanyahu'nun son dönemdeki açıklamalarında bir Filistin devletinin kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerine vurgu yaptığına dikkat çekerek bu yöndeki açıklamalarının onun faşist ve ırkçı tutumunu yansıttığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 08 Ağustos 2023 15:18
HAMAS SÖZCÜSÜ CİHAD TAHA NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Taha, Netanyahu'nun bu türden açıklamalarıyla başında bulunduğu rejimin Filistin halkına ve onun ulusal haklarına yönelik planlı düşmanlığını ve faşist tutumunu dışa yansıttığını dile getirdi. 

Taha bugün (8 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada bütün bu açıklamaların aynı zamanda işgal rejimiyle barış görüşmelerinin ve ilişkileri normalleştirme politikalarının da bir serap peşinden koşmak anlamına geldiğine delalet ettiğini, dolayısıyla bu serabın peşine takılanların aldatıldıklarını ve boşuna vakit harcadıklarını vurguladı. 

Taha işgalcilerin bu türden açıklamalarına verilecek en iyi cevabın, böylesine ırkçı ve faşist bir yönetimi boykot, onunla ilişkileri kesme konusunda etkin adımlar atmak, bu rejimin Filistin topraklarında katliamlar yapmaya devam eden savaş suçlusu komutanlarının uluslararası hukuk nezdinde peşini takip etmek suretiyle Filistin halkının yanında durmak, onun işgale karşı verdiği mücadeleye bütün yollarla destek vermek olacağını ifade etti. 

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu Amerika'daki Bloomberg Haber Ajansı'nın kendisiyle yaptığı son röportajda bir Filistin devleti kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söylerken, kurulacak herhangi bir Filistin devletinin gerçekte Filistin devleti değil İran'ın devleti olacağı iddiasında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar