SEYYİD HASAN NASRALLAH: BÖLGEDEKİ SORUNLARIN ANA NEDENİ ABD MÜDAHALELERİ

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, ABD'nin bölgedeki yıkıcı rolüne değinerek, Amerikalıların bölge ülkelerinin içişlerine müdahalelerine son vermesi gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 282 Tarih: 04 Ağustos 2023 16:23
SEYYİD HASAN NASRALLAH: BÖLGEDEKİ SORUNLARIN ANA NEDENİ ABD MÜDAHALELERİ

Elmenar'ın bildirdiğine göre Seyyid Hasan Nasrullah dün Perşembe günü merhum Allame Şeyh Afif Nablusi'nin Beyrut'taki anma töreninde şunları vurguladı:

"Savaşmaktan yılmayan alimlerden biri olan El-Nablusi, gençliğinde şehit Bakır Sadr ile tanıştı. Dolayısıyla yola Sadr ile başlayan herkes mutlaka İmam Humeyni'nin (ra) mektebine  ulaşacaktır."

Nasrullah, Lübnan güçlerinin Siyonist düşmana karşı direnişinde Nablusi'nin rolüne ve onun gibilerin yetiştirdiği nesle değinerek, şu açıklamayı yaptı: "Lübnan'a yönelik Siyonist saldırıyı planlayanlar, Amerika ve İsrail'in kafasındaki hedeflere ulaşmayı amaçlıyordu. Bu denklemi alt üst eden, Amerikalıları ve İsraillileri şaşırtan ise, liderliğini Şiilerin üstlendiği direnişti."

Nasrullah, ABD'nin büyük komplosunda bölge üzerinde hakimiyet kurmayı ve varlığını artırmayı amaçladığını ancak El Nablusi gibi kişilerin bu komployu bozduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bölgenin temel sorununun Amerika'nın tüm işlere skandal ve kapsamlı müdahalesi olduğuna inanıyoruz."

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca ABD'nin Irak'ın İran İslam Cumhuriyeti'nin gazını ödemesine izin vermediğini belirterek şunları söyledi:

"Düşünün ki, Sezar kanunu olmasaydı, Suriye'nin savaş kayıplarını telafi etmek için herhangi bir yardıma ihtiyacı olmazdı. Yemen'de bu ülke halkının tüm sorunları ve savaşın ve saldırganlığın sona ermesinin önündeki en büyük engel Amerikalılardır. Bu Filistin halkı için de geçerlidir."

parstoday

Yorumlar