DİRENİŞ EKSENİ ÜLKELERİNİN ŞEHİTLER MEZARLIĞI YÖNETİCİLERİ TAHRAN'DA BULUŞTU

Direniş ekseni ülkelerinin şehitler mezarlarının yöneticileri Tahran'da Beheşt-i Zahra'yı (sa) ziyaret ederek şehit aileleriyle görüştüler. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 04 Ağustos 2023 18:28
DİRENİŞ EKSENİ ÜLKELERİNİN ŞEHİTLER MEZARLIĞI YÖNETİCİLERİ TAHRAN'DA BULUŞTU

İRNA'nın bildirdiğine göre Beheşt-i Zehra (sa) mezarlığı  tarafından düzenlenen konferansın ikinci gününde direniş ekseni ülkelerinin Şehitler mezarlığının yöneticileri, Şehitler Bahçesi'nin farklı yerlerinde hazır bulunup Fatiha okuyarak ve Şehitlerin konumuna saygı duyarak, şehit eşleri ve anneleriyle de görüştüler.

Şehit anneleri, eşleri ve aileleri bu yöneticileri sıcak karşılarken, Beheşt-i Zehra'da (sa) bulunmalarını direniş eksenli ülkeler arasındaki empati ve kardeşliğin güçlenmesinde etkili olarak değerlendirdi.

Direniş ekseni ülkelerinin Şehitler mezarlığı yöneticileri, şehit ailelerinin sabrını ve hoşgörüsünü takdir ederken, şehitlerin yolunun devam ettirilmesi, fedakarlık ve şehitlik kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Aralarında Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve Yemen'in de bulunduğu direniş ülkeleri şehitlerinin mezarlığının yöneticileri Beheşt-i Zehra (sa) kurumu  yetkilileri eşliğinde, yine (Çarşamba) İmam Humeyni'nin (ra) türbesine giderek İslam Cumhuriyeti nizamının kurucusu için Fatiha okuyarak saygı duruşunda bulundular.

parstoday

Yorumlar