ARAP HALKLARI SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Washington Araştırmaları Vakfı'nın yaptığı son anketin sonuçları, Fars Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerinin halklarının Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme anlaşmalarına yönelik olumsuz tutumunun arttığını gösteriyor. 

Görüntülenme: 984 Tarih: 04 Ağustos 2023 17:41
ARAP HALKLARI SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Middle East Eye haber Ajansı tarafından yayınlanan bu anketin sonuçlarına göre, Bahreyn ve BAE halkının büyük çoğunluğu bu anlaşmaların bölgeyi olumsuz etkilediğini söylüyor. O zamanlar bu anlaşmaların Filistin ve İsrail tarafları arasındaki çatışmaları çözme sürecinin bir parçası olacağı iddia edilmişti.

Bu ankette belirtilenlere göre: Yöneticileri Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmesi için Amerika'nın yoğun baskısı altında olan Suudi Arabistan halkının büyük çoğunluğu bu anlaşmaya karşı olumsuz bir duruş sergiliyor.

The International Crisis Araştırma kurumunda Fars Körfezi meseleleri üzerine çalışan kıdemli analistlerinden Anna Jacobs, bu anketin sonuçlarına dair şunları yazdı: ‘Körfez Arap ülkelerindeki kamuoyu ve halkın görüşleri, bu ülkelerin liderleri için bazılarının düşündüğünden çok daha önemlidir.’

tesnim

Yorumlar