İSMAİL HENİYYE AYNU'L HULVE KAMPINDAKİ ÇATIŞMALARIN DİNMESİ İÇİN TEMASLARINA DEVAM EDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri’yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 284 Tarih: 04 Ağustos 2023 21:51
İSMAİL HENİYYE AYNU'L HULVE KAMPINDAKİ ÇATIŞMALARIN DİNMESİ İÇİN TEMASLARINA DEVAM EDİYOR

Heniyye’nin Berri ile Lübnan’ın Sayda kentindeki Aynu’l-Hulve Filistin Mülteci Kampı’nda yaşanan gelişmeleri ve hâlâ devam eden çatışmaları görüştüğü ifade edildi.
 

Hamas Hareketi’nin konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Heniyye’nin Berri’den Aynu’l-Hulve Kampı’ndaki çatışmaların durdurulması ve sükûnetin sağlanması için müdahalede bulunmasını istediği belirtildi.
 

Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarının ve çevresinin güvenlik ve istikrarına önem verdiklerini dile getiren Heniyye, Filistin Ortak Çalışma Heyeti başta olmak üzere Filistinli otoritelerin Lübnan resmî makamlarıyla koordineli olarak aldıkları kararlara uymak ve anlaşmazlıkların çözümü için silaha başvurmamak gerektiğini söyledi.
 

Heniyye, kampta işlenen cinayetlerle ilgili soruşturma komitesinin Lübnan makamlarıyla birlikte görevini yapmasına izin verilmesi çağrısında bulundu.
 

Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri’nin de Filistin mülteci kamplarının ve çevresinin güvenlik ve istikrarına, Filistin halkının çocuklarının güven ve huzur içinde yaşamalarına önem verdiğini, sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini bildirdiği ve Filistinli otoritelerle birlikte çatışmaların durdurulması için çaba sarf etme sözü verdiği kaydedildi.
 

Bu arada, medya kaynakları Fetih Hareketi’yle radikal gruplar arasında Aynu’l-Hulve Kampı’nda yeniden alevlenen çatışmalarda dün akşam iki kişinin daha öldüğünü ve birçok kişinin yaralandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar