MUHSİN NAZİRİ ASIL: SİYONİST REJİMİN ELİNDEKİ NÜKLEER SİLAHLAR BÖLGE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

İran'ın Viyana'da bulunan Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdindeki büyükelçisi ve daimi temsilcisi, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın gözden geçirilmesi için hazırlık komitesi toplantısında, İsrail rejiminin elinde yüzlerce nükleer silahın bulunması Ortadoğu bölgesi ve ötesinin güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit olarak değerlendirildi. 

Görüntülenme: 323 Tarih: 03 Ağustos 2023 16:50
MUHSİN NAZİRİ ASIL: SİYONİST REJİMİN ELİNDEKİ NÜKLEER SİLAHLAR BÖLGE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

İran'ın Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdindeki büyükelçisi ve daimi temsilcisi Muhsin Naziri Asıl, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın (NPT) revizyonuna ilişkin hazırlık komitesi toplantısında üye ülke temsilcilerine seslendi ve İran'ın ilke pozisyonlarını sundu.
İran Temsilcisi, Nükleer Silahların Yasaklanmasına Dair Antlaşma'nın temel direklerinden biri olan nükleer silahsızlanmanın uluslararası toplumun güçlü arzusuna rağmen henüz gerçekleştirilememiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Nükleer silaha sahip ülkeler arasında yeni bir nükleer silahlanma yarışının oluşmasına karşı uyarıda bulundu.
Ayrıca sistematik erozyon ve nükleer silahsızlanma yükümlülüklerine uyulmamasının bu anlaşmanın bütünlüğü ve geçerliliği için en ciddi tehdit olduğuna işaret ederek, tüm nükleer silah sahibi devletlerin VI. Maddedeki yükümlülüklere ve nükleer silahsızlanma alanındaki diğer yükümlülüklere ana öncelik olarak hızlı ve tam olarak uyması için acil ihtiyaç olduğunu vurguladı.

tesnim

Yorumlar