NASRALLAH'TAN FİLİSTİN MİLLETİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, İslami kutsal yerlere yönelik tekrarlanan saldırıları kınadı ve Siyonist rejimin Mossad'ının İslam dinine ve kutsal yerlere yönelik bu hedefli projeye dahil olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 353 Tarih: 03 Ağustos 2023 16:44
NASRALLAH'TAN FİLİSTİN MİLLETİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrullah, Lübnan'ın Nabatieh şehrinde Aşure alayı sırasında, Mossad casusunun İsveç polisinin desteğiyle iki milyar Müslümanın kutsallığına hakaret ettiğini söyledi.
İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim'e yardım etme pozisyonunun zayıf olduğunu da sözlerine ekledi.
Nasrullah, İsveç'teki bu lanetli caninin bir kez daha bu ülke polisinin desteğiyle Kur'an-ı Kerim'i yaktığını, bu davranışının dünyadaki iki milyar Müslüman için utanç verici ve aşağılayıcı bir meydan okuma olduğunu söyledi.
Devamında, "İsveç, Danimarka ve Batı'nın ikiyüzlülüğüyle de karşı karşıyayız. Dün İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında çoğu İslam ülkesinin gevşekliğine ve zayıflığına tanık olduk. İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan ise kınama açıklamasından başka bir şey görmedik." diye sözlerine ekledi.
Hizbullah Genel Sekreteri şöyle söyledi: "Bu hakaret bir krala, emire veya kralın karısına ve herhangi bir Arap devletinin başına yapılsa, herkes tavır alır, susmaz ancak defalarca Kur'an-ı Kerim'i yakmışlar, ancak bu kralların ve emirlerin hiçbiri harekete geçmemiştir."
"Ey dünyanın yiğit ve gayretli genç Müslümanları, başkalarının bir şey yapmasını beklemenin hiçbir değeri ve anlamı yoktur. Kendi sorumluluğunuzu yerine getirmeli ve Kuran'ınıza yardım etmeli ve bu haddi aşanları şiddetli bir şekilde cezalandırmalısınız." 
Hizbullah Genel Sekreteri şöyle söyledi: "Bugün dünyada olup bitenler, seçeneğimizin doğru olduğuna, Lübnan'ın ne Arap Birliği, ne Arap ülkeleri, ne de yalancı ikiyüzlü uluslararası toplum tarafından savunulmadığına dair inancımızı güçlendiriyor." 
"Lübnan'ı, halkını, toprağını, haysiyetini, egemenliğini savunan tek şey direniştir, tüm deliller bu gerçeği vurgulamaktadır. Bugün, kutsala direnmek ve onu savunmak için uluslarımıza güveniyoruz." dedi.
Seyyid Hassan Nasrullah ayrıca şunları söyledi: "Filistin milletine diyoruz ki kimseyi beklemeyin, sadece kendi gücünüze ve kuvvetinize güvenin, bölgedeki direniş eksenindeki milletlere güvenin. Kur'an-ı Kerim'e hakaret karşısında sessiz kalanlardan kınama sözlerinden başka bir şey duymayacaksınız."
"Mescid-i Aksa'nın işgaline ancak direnişçiler engel olabilir, direniş eksenindeki direniş güçleri bu kutsal mekânı savunmaya hazırdır ve Siyonistlerin burayı işgal etmesine asla izin vermeyeceğiz." açıkladı.
Hizbullah Genel Sekreteri, Ayn el-Hilve kampındaki çatışmalara da değinerek, yaşananları üzücü olarak nitelendirerek, çatışmaların bir an önce durdurulması ve herkesin yargıya ve ileri görüşlü kişilere başvurması gerektiğini vurguladı.

tesnim

Yorumlar