KASSAM TUGAYLARI ESİR SİYONİST ASKER HADAR GOLDİN HAKKINDA YENİ BİLGİLER VERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal subayı Hadar Goldin’in esir alındığı operasyonun dokuzuncu yıldönümünde kamuoyuyla yeni bilgiler paylaştı. 

Görüntülenme: 471 Tarih: 02 Ağustos 2023 04:55
KASSAM TUGAYLARI ESİR SİYONİST ASKER HADAR GOLDİN HAKKINDA YENİ BİLGİLER VERDİ

Yenilmiş Ekin Savaşı sırasında 1 Ağustos 2014’te gerçekleştirilen operasyona katılanlarla yapılan röportajlar, işgal subayının esir alındığı operasyonun planlanması ve gerçekleştirilmesiyle ilgili bazı ayrıntıları ilk kez ortaya çıkardı.
 

El-Kassam Tugayları, Rafah vilayetinin doğusunda yaşanan olaylar sırasında mücahitleri tarafından ele geçirilen Givati Tugayı askerlerinden birine ait künyeyi de gösterdi.
 

Operasyona katılan ve operasyonu yönetenlerle yapılan röportajlar sırasında işgalcilere mesaj veren El-Kassam Tugayları, işgalcilerin künyenin kime ait olduğunu ve işgal askerinden ne zaman alındığını çok iyi bildiklerini söyledi.
 

“Filistin El-Ân” Ajansı, Hadar Goldin’in esir alındığı operasyonun ayrıntılarını ortaya çıkarmak için geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdi ve Rafah’ın doğusuna sızan, operasyondan önce Han Yunus’un doğusunda Huzaa Katliamı’nı gerçekleştiren işgal ordusu askeri birliği hakkında yeni bilgilere ulaştı.
 

El-Kassam Tugayları, şehit mücahit Velid Mesud’un bölgeye sızan işgal güçlerindeki muhabere subayını etkisiz hale getirdiğini ve böylece işgal askerleriyle komuta merkezi arasındaki bağlantının koptuğunu, bu durumun Hadar Goldin’in esir alınmasını kolaylaştırdığını açıkladı.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları Gölge Birliği, geçen yıl Aralık ayında Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen mitingde Hadar Goldin’e ait tüfeği kamuoyuna göstermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar