YEMEN'DE YENİ BİR AÇLIK FELAKETİ KAPIDA

Dünya Gıda Programının Yemen'deki önleyici faaliyetlerini durduracağını duyurmasıyla iki milyondan fazla Yemenli ciddi bir tehlikeye atıldı. 

Görüntülenme: 364 Tarih: 31 Temmuz 2023 00:56
YEMEN'DE YENİ BİR AÇLIK FELAKETİ KAPIDA

Arap basını, Yemen'deki Dünya Gıda Programı'nın önümüzdeki ayın başından itibaren iki gün içinde yetersiz beslenmeyi önleme alanındaki faaliyetlerini durduracağını açıkladığını bildirdi.
Bu uluslararası kuruluş raporunda, ciddi bütçe yetersizliği ve yardımların sürekli kesintiye uğraması nedeniyle 1 Ağustos'tan itibaren Yemen'deki yetersiz beslenmeyi önlemek için faaliyetlerini durduracağını duyurdu.
Bu duyuru, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yetersiz beslenme riski taşıyan 2,4 milyondan fazla Yemenli bu programı kullanırken yapıldı.
Yemen'deki Dünya Gıda Programı, önleme faaliyetlerinin askıya alınmasının, bu ülkede ciddi şekilde açlık riskiyle karşı karşıya olan 900.000 kişiye gıda paketleri sağlamak için kalan fonları tahsis etmeye devam etmeyi amaçladığını vurguladı.
Söz konusu raporda, kuruluşun önümüzdeki altı aylık (Ağustos 2023'ten Ocak 2024'e kadar) planlarının, gerekli olan 1.05 milyar dolarlık bütçesinin yalnızca %28'ini sağlamayı başardığı ve geçen Haziran ayında Avustralya, Avrupa Birliği, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sadece 139 milyon dolar aldığını vurgulanıyor.

tesnim

Yorumlar