HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki Hamas liderleri bugün (29 Temmuz Cumartesi) öğleden sonra Mısır’ın başkenti Kahire’ye ulaştı. 

Görüntülenme: 581 Tarih: 30 Temmuz 2023 20:23
HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti yarın El-Alemeyn kentinde Filistinli grupların genel sekreterlerinin bir araya geleceği toplantıya katılacak.
 

Hamas Hareketi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri ile Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk, Halil El-Hayye, Hüsam Bedran ve Ruhi Müştehi’nin de heyette yer aldığını açıkladı.
 

Bildiride, Filistinli grupların genel sekreterlerinin bir araya gelecekleri toplantının Siyonistlerin Filistin halkına, topraklarına ve kutsal mekânlarına saldırılarının yoğunlaştığı, özellikle Mescid-i Aksa’ya baskınların arttığı bir dönemde gerçekleşeceği ifade edildi.
 

Hamas Hareketi, toplantıda Filistinlilerin görüş birliğine varmaları ve işgale karşı ortak bir mücadele stratejisi benimsenmesi için çalışacaklarını söyledi.
 

Bu arada, Filistinli aktivistler yarın Kahire’de bir araya gelecek Filistinli grupların genel sekreterlerine sosyal medya aracılığıyla seslenerek, işgale karşı mücadele için ortak bir strateji benimsemelerini istediler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar