BAHREYN ELİ COHEN'İN ZİYARETİNİ ERTELEDİ

Siyonist rejim medyasının aktardığına göre, Bahreyn, Siyonist rejimin Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısına tepki olarak bu rejimin dışişleri bakanı Eli Cohen'in ziyaretini erteledi. 

Görüntülenme: 309 Tarih: 30 Temmuz 2023 01:41
BAHREYN ELİ COHEN'İN ZİYARETİNİ ERTELEDİ

Bahreyn, Salı günü Manama'yı ziyaret etmesi gereken İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ziyaretinin ertelendiğini duyurdu.

Siyonist medya, Eli Cohen'in Bahreyn gezisinin ertelenme gerekçesini Siyonist rejim Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırı olarak değerlendirdi.

Bahreyn resmi haber ajansları, Bahreyn kralının önümüzdeki hafta bu ülkede olmayacağını ve Siyonist rejimin bakanı ile görüşemeyeceğini belirterek bu ziyaretin ertelendiğini doğruladı.

Siyonist rejim gazeteleri, Eli Cohen'in Manama gezisinin önümüzdeki Eylül ayına ertelendiğini duyurdu.

Siyonist ağ "I24" de Cohen'in gezisinin Eylül ayına ertelendiğini ve Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve diğer ülkelerin, Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısını kınadığını duyurdu.

Bu ağın raporuna göre, Bahreyn alışılmışın dışında bir tavırla, Salı günü Bahreyn’e gelip Perşembe gününe kadar kalması beklenen Eli Cohen’in ziyaretini Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıdan dolayı utanarak gerçekleştirmek istemedi ve erteledi. Manama hükümeti, Ben-Gvir’in eylemi hakkında yorum yapmadı, ancak bu geziyi erteleyerek tutumunu gösterdi.

Perşembe günü, Itamar Ben-Gvir liderliğindeki bir grup Siyonist yerleşimci, çok sayıda Siyonist askerin koruması altında Süleyman Mabedinin yıkılışının yıldönümünü anmak bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya girdi.

Bir diğer Siyonist yerleşimci de sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs'ün eski mahallelerinde ve sokaklarda Filistinlilere karşı provokatif eylemler düzenledi.

Ayrıca bir dizi Siyonist, Mescid-i Aksa'nın ana giriş kapılarından biri olan Mağarebe Kapısı önünde toplanarak Müslümanların ilk kıblesine saldırmaya hazırlanıyor.

Bu eylemler, Siyonist grupların daveti ve Siyonist kabinenin desteği ile gerçekleştiriliyor.

Siyonist gruplar, Mescid-i Aksa'ya saldırmak ve tarihi gerçekleri değiştirmek için dini törenleri kötüye kullanıyor.

4 Eylül 2020'de Bahreyn Kralı el-Halife ve Siyonist rejim, ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda bir anlaşmaya vardı. Bahreyn'in farklı bölgelerindeki halk da birçok kez gösteriler düzenleyerek Manama ile Tel Aviv arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik olarak imzalanan bu anlaşmayı kınadı.

Bahreynliler, başka ülkelerin kendi içişlerine müdahalesine ve içişlerindeki nüfuzuna karşı çıkarken, bu müdahalelerin başında Siyonist rejimin Bahreyn’in siyaset sahnesindeki müdahalesi geliyor.

Bahreyn'in Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmesinden yaklaşık iki yıl sonra yapılan bir ankete göre Bahreynlilerin yüzde 80'den fazlası Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkıyor.

tesnim

Yorumlar