ENSARULLAH LİDERİNDEN ÖNEMLİ ANALİZ

Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri, İslam ümmetinin mevcut durumda Siyonist-Amerikan Yezidlerinin zulmü, şerri ve suçlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 406 Tarih: 30 Temmuz 2023 07:28
ENSARULLAH LİDERİNDEN ÖNEMLİ ANALİZ

Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri, İslam ümmetinin mevcut durumda Siyonist-Amerikan Yezidlerinin zulmü, şerri ve suçlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, Batı ülkelerinde Kura'n-ı Kerim'in yakılmasının ve ayaklar altına alınmasının bu lobi tarafından yönetildiğini ve yönlendirildiğini söyledi. 

Ensarullah lideri, Cuma günü öğleden sonra Aşura Günü merasiminde bir konuşma yaptı ve İmam Hüseyin'in (AS) hareketinin Kıyamete kadar güçlü kalacağını söyledi. El-Husi, İslam ümmetinin mevcut durumda Siyonist-Amerikan lobisindeki Yezidlerin zulmü, şerri ve suçlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları vurguladı: " Batılı ülkelerde Kuran'ın yakılması ve yırtılması işini Yahudi lobisi yaptırıyor ve bu mesele de küfrün ve haddi aşmanın zirvesidir. İslam'a ve Müslümanlara en büyük saygısızlıktır."   Cuma günü Yemen halkı Aşura gününde diğer Şia topluluklarında olduğu gibi Sana'a, Abha, El-Beyda, Saade ve Maarib'de toplandı, bu törenler ve yürüyüşler ise son bildirinin yayınlanmasıyla sona erdi. Bu açıklamalarda Yemen milletinin İmam Hüseyin'e (a.s) bağlılığı ifade edilirken, bu kişilerin Filistin meselesini destekledikleri ve Siyonist İsrail düşmanı ile ilişkilerin her türlü normalleştirilmesini reddettikleri vurgulandı.Yemen halkı yaptığı gösterilerinde Arap saldırgan koalisyonu da uyardı ve şunları kaydetti: " Elimizin hala tetikte olduğunu ve askeri saldırı ve kuşatmanızla başa çıkmak için hala hazırlık içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ne kadar gerekli olursa olsun fedakarlıklar devam edecek; Düşman milletimizin başına geçmesin diye ne teslim olacağız ne de ihmalkar davranacağız. " Yemen devriminin lideri, fuhuşun yaygınlaşmasını ve cinsel sapkınlıkların yaygınlaştırılması çabalarını eleştirerek sözlerine devam etti ve şunları söyledi: Bu ahlaksızlıklar, Amerika ve Batı'nın yararındadır ve insan toplumlarını ilahi hidayetten uzaklaştırmak ve insanlığı köleleştirmek içindir. Zorbalık ve kötülükle ancak farkındalık, sorumluluk duygusu ve ciddi eylemle başa çıkılabilir."

Ensarullah lideri ayrıca Yemen ulusunun yaptırımlara, savaşa, propagandaya ve sinsi ve hasmane girişimlere karşı dokuz yıllık duruşunun altını çizerek Allah'ın yardımıyla ve İmam Hüseyin (AS) dahil büyüklerin geleneklerini takip ederek fitneleri bastırabileceklerini de vurguladı.Bu nedenle İslam ümmetinin, Batılı ülkeler tarafından Kur'an-ı Kerim'e saygısızlıklara karşı kararlı ve ciddi bir tavır alması gerektiğini de vurgulayan El-Husi, Müslüman ülkelerin Batılı ülkelerin hakaretlerine en az tepkisinin diplomatik ilişkileri kesmek olduğuna işaret etti ve ekonomik yaptırımlar uygulayarak buna karşılık verilmesini istedi. El Husi sözlerini şöyle noktaladı: "Batı toplumlarını uyarıyorum, Yahudi lobisi onları uçuruma doğru çekiyor. Batı toplumlarının durumu kölelik açısından kötü ve vahimdir. Kendilerini Yahudi köleliğinden kurtarmalarını istiyorum."

parstoday

Yorumlar