IRKÇI İSRAİL BATI'DA İSLAM DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR (ANALİZ)

Siyonist rejim, kuruluşundan bu yana Filistin topraklarını gasp edip, mazlum Filistin halkına karşı sayısız suç işleyip, savaşlar düzenlerken, Batı Asya'da istikrarsızlık ve güvensizlik yaratırken, her zaman İslam karşıtlığı ve İslam'a ve Müslümanlara karşı psikolojik savaş ve propaganda çalışmaları yapmış ve bu konuda İslam karşıtlarını desteklemiştir. 

Görüntülenme: 348 Tarih: 27 Temmuz 2023 17:45
IRKÇI İSRAİL BATI'DA İSLAM DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR (ANALİZ)

İsrail rejiminin bu düşmanca yaklaşımı, şimdi Avrupa'daki İslam karşıtı eylemlerde, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde, yani İsveç ve Danimarka'da Kur'an yakmaya yönelik açık ve gizli destekte kendini gösteriyor. Irak-İsveç vatandaşı "Selvan Momika", 20 Temmuz Perşembe günü son haftalarda Müslüman ülkelerin tepkisini çeken şiddetli bir eylemde, ikinci kez İsveç polisinin de desteğiyle Kur'an-ı Kerim'e hakaret etti. Selvan Momika  bundan önce 28 Haziran Çarşamba günü, Kurban Bayramı ile eş zamanlı olarak, İsveç yetkilileri ve polisinin desteğiyle, yaklaşık 200 Müslümanın gözleri önünde, Stockholm'deki Ulu caminin dışında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu saygısızlık, özellikle İslam dünyasında geniş çaplı tepkilerle kınandı. 
Bu bağlamda İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e hakartte bulunan kişi ile ilgili yeni belgelerle kanıtlar sundu. İstihbarat Bakanlığı'nın 10 Temmuz'da Siyonist rejimin casus teşkilatının İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının bir unsuru olan "Selvan Momika" ile bağlantısının ortaya çıkarıldığını açıklamasının ardından, 25 Temmuz Salı günü yaptığı ek duyuruda, İsveç'te Selvan Momika tarafından kuran Kerim'e yönelik saygısızlık projesinin, Batı Şeria'ya ve mazlum cenine karşı işlenen büyük Siyonist cinayeti ve işgal altındaki Filistin topraklarında kaso ve krize denk gelmesinin Momika projesinin, Müslümanların kamuoyunu bu barbarca suçtan saptırmak amacıyla Siyonizm'in resmi misyonu olduğunu gösterdi. 


2019'da İsrail casus teşkilatı Momika'yı resmen işe aldı ve ona bir bilgi aracısı atadı. Mossad'a yaptığı birçok hizmetten sonra Momika, bir Avrupa ülkesine nakledilmeyi talep eder. Siyonist rejimin ajanları, "Momika, Avrupa'da kalma ihtimaline karşı her türlü görevi kabul eder" değerlendirmesiyle, ona ikamet ve ardından İsveç vatandaşlığı sağlıyor.
Siyonist rejimin İslam karşıtı unsurlarla ve İslamofobik eylemlerle bağlantısı ilk kez ortaya çıkmıyor. Müslümanların ve Filistinlilerin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik art arda düzenlenen ve çok sayıda Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan saldırılar gibi İslam karşıtı eylemlerin yanı sıra, bu rejim işgal altındaki Kudüs'ün İslami kimliği değiştirmeye çalışıyor ve aynı zamanda Mescid-i Aksa'nın altına arkeolojik araştırmalar bahanesiyle tünel kazmak gibi aslında bu kutsal yapıyı yıkmak istiyor. Bu arada 21 Haziran'da maskeli birkaç Siyonist yerleşimci, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık ederek Batı Şeria'da bir okulu, birkaç evi ve bir camiyi ateşe verdi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonistlerin Kur'an-ı Kerim'e hakaretlerine yanıt olarak, "Siyonistlerin camilere vahşice saldırması ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmesi, evleri yıkması, Çocukların, kadınların ve Filistin'in savunmasız halkının her gün katledilmesi, sahte rejimin hiçbir çizgiye bağlı kalmadığının bir göstergesidir." dedi.

Parstoday

Yorumlar