SİYONİST ORDU CENİN'E YENİ BİR OPERASYON DÜZENLEYECEK

Siyonist kaynaklar, işgalci rejim ordusunun Cenin kampına yeni bir operasyon düzenleme olasılığının yüksek olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 438 Tarih: 27 Temmuz 2023 20:39
SİYONİST ORDU CENİN'E YENİ BİR OPERASYON DÜZENLEYECEK

İbranice yayın yapan Yediot Aharonot gazetesi, Siyonist rejimin güvenlik servislerindeki kaynaklardan alıntı yaparak, Cenin kampına yeni bir saldırının kaçınılmaz olduğunu, ancak son operasyonun aksine, bunun büyük ölçekli olmayacağını aktardı. 

Söz konusu kaynaklar, bu operasyonun birkaç saat süreceğini ve direnişin altyapısını yok etmeyi amaçlayacağını duyurdu.

Yediot Aharonot, Filistin Özerk Yönetimi'nin Cenin'deki ve Cenin kampındaki durumu kontrol altına alma çabalarına rağmen İsrail ordusunun güvenlik meselelerinde Filistin Yönetimi'ne tam olarak güvenemeyeceğine inandığını vurguladı.
Yediot Aharonot şunları ekledi: Direniş tek bir operasyon ile etkisiz hale getirilemez. Direnişin yeni yapılar oluşturmaya çalışmasını önlemek için Cenin kampına girip zaman zaman operasyonlar yapmalıyız.  Bunu gerçekleştirmek zorunda kalacağımız zaman çok yakın. Ancak bu operasyon kısa süre önce Nur-ul Şems kampında gerçekleşen operasyon gibi kısa süreli bir operasyon olacak.

Siyonist rejim ordusu, Temmuz ortasında Cenin'e çok yönlü topyekun bir saldırı başlattı ve bu saldırı iki gün sürdü ancak direniş sonunda işgalciler Cenin şehrinden ve onun mülteci kampından tamamen çekilmek zorunda kaldı.
İki gün süren bu operasyonda 12 Filistinli şehit oldu, 100' den fazla Filistinli de yaralandı. Bu geri çekilme, Cenin direnişçilerinin cevabı sonucunda gerçekleşti. Savaş sırasında direniş güçleri işgalci güçler için çok sayıda ölümcül saldırı ve pusularla operasyonlar düzenledi.

Tesnim

Yorumlar